30 Nisan 2015 Perşembe

ZTK:GALATASARAY 4-1 M SİVASSPOR

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Sivasspor’u 4-1 mağlup etti.
Takımımızın golleri 31. dakikada Sabri Sarıoğlu, 35. dakikada Felipe Melo, 64. dakikada Wesley Sneijder ve 78. dakikada Selçuk İnan (penaltı)’dan gelirken Sivasspor’un golü ise 9. dakikada John Utaka’dan geldi.
Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final’in de Sivasspor ile oynayacağı 2. Maç 19 Mayıs 2015 Salı günü saat 20.30’da Sivas 4 Eylül Stadı’nda oynanacak.
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 29. Haftasında 4 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 20.00’da Manisa 19 Mayıs Stadı’nda Akhisar Beldiye ile karşılaşacak

PLAY OFF MAÇ PROGRAMI

Türkiye Şampiyonunu belirleyecek TKBL Play-Off Final programı belirlendi.
Son şampiyon Galatasaray Odeabank'ın TKBL Play-Off Finalindeki rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 ile geçen Abdullah Gül Üniversitesi oldu. Takımımız çeyrek finalde Edirnespor'u 2-0 ve yarı finalde Adana ASKİ'yi 3-0 ile geçerek finale yükselmişti.
Takımımız ev sahibi avantajına sahip olup ilk iki maçta Abdi İpekçi Spor Salonu'nda rakibini ağırlayacak. Playoff turunda tüm eşleşmeler ligde oynanan maçların sonuçlarına bakılmaksızın "0-0" olarak başlayacak. Seriyi üç galibiyet ile tamamlayan ekip şampiyon olacak.
TKBL Final Serisi Maç Programı Şu Şekilde:
1 Mayıs Cuma
Galatasaray Odeabank – AGÜ (Abdi İpekçi SS)
3 Mayıs Pazar
Galatasaray Odeabank – AGÜ (Abdi İpekçi SS)
6 Mayıs Çarşamba
AGÜ – Galatasaray Odeabank (Kadir Has SS)
Gerekirse;
8 Mayıs Cuma
AGÜ – Galatasaray Odeabank (Kadir Has SS)
11 Mayıs Pazartesi
Galatasaray Odeabank – AGÜ (Abdi İpekçi SS)
Saatler daha sonra TBF tarafından açıklanacaktır.

MAÇA DOGRU:GALATASARAY-M SİVASSPOR

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final 1. maçında Medicana Sivasspor ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanacak karşılaşma, 30 Nisan 2015 Perşembe günü, saat 20.30’da başlayacak. Karşılaşma ATV’den naklen yayınlanacak.
Türkiye Kupası’nda 3. Eşleşme
Galatasaray ile Sivasspor, kupada daha önce iki kez eşleşti. 2008-2009 sezonunda çeyrek finalde eşleşen iki ekibin oynadığı iki mücadelede de 1-1'lik sonuç çıkınca, maç penaltılara gitmiş, penaltı atışları sonucunda Sivasspor yarı finale çıkmıştı. Galatasaray ve Sivasspor son olarak 2011-2012 sezonu 4. turunda eşleşmişti. Statü olarak tek maç oynanmış ve Arena'daki mücadeleyi, daha sonra Galatasaray'a transfer olan Erman Kılıç'ın golüyle Sivasspor 1-0 kazanarak çeyrek finale yükselen taraf olmuştu.
24. Randevu
Galatasaray ile Sivasspor ligde ve kupada olmak üzere 23 maçta karşı karıya geldiler. Bu maçlarda Galatasaray’ın 14, Sivasspor’un 4 galibiyeti var. 5 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Galatasaray, içinde bulunduğumuz sezon da Sivasspor’u İstanbu’da 2-1, Sivas’ta ise 3-2 mağlup etti.
G Grubu Lideri Galatasaray
G Grubu'nda yer alan Galatasaray, Eskişehirspor, Diyarbakır BŞB, Balçova Yaşam Spor ile mücadele etti. Eskişehirspor’u ilk maçta 4-2 mağlup eden Galatasaray, Balçova deplasmanından 9-1, Diyarbakır deplasmanından ise 4-1’lik galibiyetlerle döndü. Son maçında İzmir temsilcisi Balçova Yaşamspor’u Arena’da 3-1 mağlup eden Galatasaray, gruptan 12 puanla lider çıktı.
Son 16 Turu ve Çeyrek Final
Galatasaray, son 16 turunda Torku Konyaspor’la eşleşti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanan karşılaşma takımımızın 4-1 üstünlüğü ile sona erdi. Bu karşılaşmada, Galatasaray’ın gollerini Burak Yılmaz, Wesley Sneijder (2) ve Olcan Adın kaydetti. Galatasaray, çeyrek finalde ise Manisaspor ile eşleşti. İstanbul’daki maçı 4-0 Galatasaray kazanırken, Manisa’daki mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı.
İlk Kupa: 1962-1963
Galatasaray, Türkiye Kupası’nın oynandığı ilk sezon olan 1962-63’te kupayı müzesine götürme başarısını gösterdi. Tarihindeki ilk kupa maçında Zonguldak Kömürspor’u 5-0 yenen Galatasaray, aynı sezonun finalinde Fenerbahçe’yi iki maçta da 2-1 mağlup ederek kupa sevincini yaşadı.
Türkiye Kupası 2013-2014
Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası’nın 4. turunda Gaziantep BŞB, 5. turunda Balıkesirspor’u eleyen Galatasaray, grup maçlarında ise Antalyaspor, Tokatspor ve Elazığspor ile mücadele etti. Grubunu 11 puanla 2. sırada tamamlayan Galatasaray, yarı finalde Bursaspor’u elemiş, Konya’daki finalde ise Eskişehirspor’u 1-0’lık skorla mağlup ederek kupaya uzanmıştı.
Kupada Medicana Sivasspor
Türkiye Kupası’nda A Grubu’nda mücadele eden Medicana Sivasspor; Tuzlaspor, Gaziantepspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile mücadele etti. Grubu 12 puanla Tuzlaspor’un ardından ikinci sırada tamamlayan Medicana Sivasspor, son 16 turunda ise Trabzonspor’u uzatmalar sonunda 3-2 mağlup ederek çeyrek finale kaldı. Türkiye Kupası çeyrek final 1. maçında deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Kayserispor ile evinde de 1-1 berabere kalan Sivasspor, rakibini penaltılarla kupadan eledi.

Maçın Hakemi İlker Meral
Galatasaray – Medicana Sivasspor karşılaşmasında İlker Meral, Hakan Yemişken, Cevdet Kömürcüoğlu görev yapacak. Maçın dördüncü hakemi  ise Mesut Carık.
Yarı Final 1. Maçlar
28 Nisan Salı
20.30 Bursaspor 1-2 Fenerbahçe (Bursa Atatürk)
30 Nisan Perşembe:
20.30 Galatasaray-Medicana Sivasspor (Türk Telekom Arena)
Yarı Final 2. Maçlar
19 Mayıs Salı
20.30 Fenerbahçe - Bursaspor (Şükrü Saraçoğlu)
21 Mayıs Perşembe:
20.30 Medicana Sivasspor- Galatasaray- (Sivas 4 Eylül)

28 Nisan 2015 Salı

ZTK:BURSASPOR 1-2 FB

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında karşılaştığı Bursaspor’u 2-1 yendi. Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmada gollerimizi 26. dakikada Emmanuel Emenike ve 36. dakikada Bruno Alves kaydetti. Bursaspor’un tek golü ise 33. dakikada Fernando Daniel Belluschi’den geldi. Maçtan dakikalar:

5.dakikada Bursaspor atağında sağ çaprazdan Volkan Şen’in çektiği şut yandan auta gitti.

14. dakikada Selçuk Şahin’in pasında topla buluşan Emenike sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve topu ağlarla buluşturdu, ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

21. dakikada Diego’nun ceza sahasına ortaladığı top kafalardan sekti ve ceza sahası dışındaki Alper’e geldi. Alper’in vuruşu yandan auta gitti.

26.dakikada Diego Ribas’ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Emmanuel Emenike ceza sahasına girip vuruşunu yaptı ve top uzak direkten ağlarla buluştu (0-1).

33. dakikada Fernandau pasını Volkan’a çıkardı. Volkan’ın şutunu Volkan Demirel kurtardı ancak dönen topu kafayla Belluschi tamamladı ve maçta 1-1 eşitlik sağlandı.


36. dakikada Bruno Alves’in ceza sahası dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta top iki direğin birleştiği noktadan geçti ve ağlarla buluştu (1-2).

40. dakikada sol kanattan Michal Kadlec’in ortasında Selçuk Şahin’den önce savunma araya girdi.

44. dakikada Gökhan’ın sağ kanattan yaptığı ortaya Dirk Kuyt kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci topa sahip oldu.

48.dakikada Diego Ribas’ın pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Emenike’nin şutunu kaleci çıkardı.

59. dakikada Bursaspor atağında sol çaprazdan ceza sahasına giren Bakambu’nun vuruşu uzak direk dibinden auta çıktı.

68. dakikada Diego Ribas rakip yarı alanın ortalarında Ozan Tufan’dan sıyrılmak isterken yerde kaldı karar serbest vuruş.

69.dakikada kullanılan serbest vuruşta Diego’nun sol direkt yakınına kestiği topa boş durumdaki Selçuk Şahin vuramadı.

75. dakikada Bursaspor atağında Belluschi’nin ara pasında sol çaprazda topla buluşan Emre’nin vuruşu yan ağlarda kaldı.

85. dakikada sol köşeden kullanılan kornerde kale önünde boşta kalan topu Fernandao üstten auta attı.

Stat: Bursa Atatürk Stadı
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mehmet Cem Satman
Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Şamil Çinaz, Serdar Aziz, Aziz Eraltay (Dk. 80 Bekir Yılmaz), Ozan Tufan, Belluschi, Josue, Volkan Şen (Dk. 60 Emre Taşdemir), Bakambu (Dk. 73 Enes Ünal), Fernandao
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Kadlec, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Kuyt, Alper Potuk (Dk. 84 Bekir İrtegün), Diego (Dk 77 Caner Erkin), Emenike (Dk. 79 Sow)
Goller: Dk. 33 Belluschi (Bursaspor), Dk. 26 Emenike, Dk. 36 Alves (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 44 Belluschi, Dk. 63 Serdar Aziz (Bursaspor), Dk. 9 Kadlec, Dk. 79 Volkan Demirel, Dk. 90 Caner Erkin (Fenerbahçe)

27 Nisan 2015 Pazartesi

BJK 2-1 KARABUKSPOR

Beşiktaşımız, Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 28. haftasında K. Karabükspor’u 2-1 yendi.
Karşılaşmanın başlama vuruşunu K. Karabüksporlu oyuncular yaptı. Mücadelenin ilk dakikalarında tempo yüksekti. Baskılı oynamaya çalışan siyah-beyazlılarımız, rakibinin savunmadan rahat bir şekilde top çıkarmasını önlemek istedi. İlk 15 dakika boyunca topun hakimiyetini elinde tutan takımımız gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Beşiktaşımız, temponun düştüğü, oyunun orta alan mücadelesine dönmeye başladığı bir anda Atiba Hutchinson ile golü buldu. 25. dakikada gelişen atağımızda Mustafa Pektemek, rakiplerinin arasından topu Serdar Kurtuluş ile buluşturmayı başardı. Serdar Kurtuluş, sağ taraftan topu ceza sahasına ortaladı. Kale sahası önünde topa yükselen Atiba Hutchinson kafa vuruşuyla topu köşeye gönderdi(1-0). Ekibimiz karşısında geriye düşen konuk takım, skora denge getirmek içim atak girişimlerde bulundu. Bu dakikalarda siyah-beyazlılarımız savunmada disiplinli oynadı ve savunmasını öne çıkaran rakibi karşısında hızlı hücumlarla gole gitmek istedi. 42. dakikada K. Karabükspor kalecisi Waterman, ceza sahası dışında topa elle müdahale edince hakem Bülent Yıldırım tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Takımımız ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarının santrasını siyah-beyazlılarımız yaptı. Takımımız, on kişi mücadele eden rakibi karşısında oyuna düşük tempoda başladı. 55. dakikada Jose Sosa’nın derinlemesine pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Demba Ba kaleciyle karşı karşıya kaldı. Demba Ba’nın şutunda top kaleciden döndü. 58. dakikada oyuna dört dakika önce giren Necip Uysal, ceza sahamıza girmeye çalışan Ahmet İlhan’a müdahale etti. Hakem son adam olduğu gerekçesiyle Necip Uysal’ı kırmızı kartla oyundan ihraç etti. 10 kişi kalan takımımız gol arayışlarını sürdürdü. 64. dakikada topla birlikte ceza sahasına yaklaşan Tolgay Arslan’ın yayın üzerinden çektiği sert şutta kaleci topu kornere gönderdi. K. Karabükspor, kornerden bulduğu golle skora denge getirdi. 79. dakikada sağ taraftan Erdem’in kullandığı kornerde ön direkte topa müsait bir şekilde Musa yükseldi ve kafa vuruşuyla topu ağlarımıza gönderdi(1-1). Golden sonra maçta tempo yükseldi. Rakibini yarı sahasına hapseden siyah-beyazlılarımız, ceza alanında bir boşluk aradı. Konuk ekip hızlı hücumlarla kalemizde etkili olmak istedi. Beşiktaşımız, galibiyet golünü Cenk Tosun ile buldu. 90+6. dakikada Jose Sosa, sağ taraftan topu ceza sahasına ortaladı. Ceza sahası içindeki Cenk Tosun, harika bir kafa vuruşuyla topu arka direkten ağlarla buluşturdu(2-1). Cenk Tosun’un harika kafa golü maçın skorunu da belirledi(2-1).

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Ankara Osmanlı

Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Baki Tuncay Akkın, Erdem İren(4. Hakem)
 
Beşiktaş: Günay, Serdar, Ersan(Dk.55 Necip), Sivok, Motta, Atiba, Gökhan, Sosa, Tolgay(Dk.84 Cenk T.), Mustafa, Demba Ba(Dk.65 Pedro)
 
Yedekler: Cenk G., Pedro, Necip, Kerim, Olcay, Oğuzhan, Cenk T.

Teknik Direktör: Slaven Bilic

K. Karabükspor: Waterman(K), Tanju, Murat, Erdem, Musa, Ahmet İ., Furkan, Yiğit, Hakan(Dk.90+3 Aykut), Fatih(Dk.76 Erkan), Viola(Dk.45 Abdulaziz)
 
Yedekler: Abdulaziz, Onur, Emre, Kuca, Erkan, Aykut, Kumbela
 
Teknik Direktör: Yılmaz Vural

Goller: Atiba (Dk.25), Musa (Dk.79), Cenk T. (Dk.90+6)

Sarı Kartlar: Fatih (Dk.20), Furkan (Dk.40), Erdem (Dk.61), Serdar (Dk.68), Murat (Dk.71)

Kırmızı Kartlar: Waterman (Dk.42), Necip (Dk.58)

1. DEVRE

25. dakikada gelişen atağımızda Mustafa Pektemek, rakiplerinin arasından topu Serdar Kurtuluş ile buluşturmayı başardı. Serdar Kurtuluş, sağ taraftan topu ceza sahasına ortaladı. Kale sahası önünde topa yükselen Atiba Hutchinson kafa vuruşuyla topu köşeye gönderdi(1-0).
 
42. dakikada K. Karabükspor kalecisi Waterman, ceza sahası dışında topa elle müdahale edince hakem Bülent Yıldırım tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

2. DEVRE

55. dakikada Jose Sosa’nın derinlemesine pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Demba Ba kaleciyle karşı karşıya kaldı. Demba Ba’nın şutunda top kaleciden döndü.

58. dakikada oyuna dört dakika önce giren Necip Uysal, ceza sahamıza girmeye çalışan Ahmet İlhan’a müdahale etti. Hakem son adam olduğu gerekçesiyle Necip Uysal’ı kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

64. dakikada topla birlikte ceza sahasına yaklaşan Tolgay Arslan’ın yayın üzerinden çektiği sert şutta kaleci topu kornere gönderdi.

79. dakikada sağ taraftan Erdem’in kullandığı kornerde ön direkte topa müsait bir şekilde Musa yükseldi ve kafa vuruşuyla topu ağlarımıza gönderdi(1-1).
 
90+6. dakikada Jose Sosa, sağ taraftan topu ceza sahasına ortaladı. Ceza sahası içindeki Cenk Tosun, harika bir kafa vuruşuyla topu arka direkten ağlarla buluşturdu(2-1).

26 Nisan 2015 Pazar

GALATASARAY 1-0 GAZİANTEPSPOR

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Gaziantepspor’u 1-0 mağlup etti.
Takımımızın golü 85. dakikada Hakan Balta’dan geldi.
Galatasaray aldığı bu galibiyet sonrasında 61 puana yükseltti ve maç fazlasıyla Spor Toto Süper Lig'de liderliğe yükseldi.
Galatasaray’da Felipe Melo ve Aurelien Chedjou  90. dakikada gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü.
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında 30 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 20.30’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Sivasspor ile karşılaşacak.
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 29. Haftasında 4 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 20.00’da Manisa 19 Mayıs Stadı’nda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak

GENCLERBİRLİGİ 1-1 TRABZONSPOR

Spor Toto Süper Lig 28. hafta maçında Trabzonspor, Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Ev sahibi takım, 70. dakikada Tomic'in frikikten attığı golle öne geçti. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Trabzonspor, 89'da Medjani'nin golüyle skoru eşitledi. Maçta başka gol olmayınca iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı.

Gençlerbirliği'nde Doğa Kaya 66. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bordo-mavili takımda Mustafa Akbaş ve Yatabare sakatlıkları nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Bu sonuçla Trabzonspor 47, Gençlerbirliği ise 36 puana yükseldi.
GENÇLERBİRLİĞİ: 1 - TRABZONSPOR: 1
STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Volkan Narinç, Mehmet Cem Hanoğlu

GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat Kaplan, Hakan Aslantaş, Ahmet Çalık, Sedat Bayrak, Tosic, Doğa Kaya, Petrovic, Landel (Dk. 46 Tomic), İrfan Can Kahveci (Dk. 59 Hleb), Mervan Çelik, Stancu (Dk. 70 Gosso)

TRABZONSPOR: Hakan Arıkan, Salih Dursun, Uğur Demirok, Bosingwa, Mustafa Akbaş (Dk. 36 Yusuf Erdoğan), Medjani, Fatih Atik, Erkan Zengin, Waris (Dk. 69 İshak Doğan), Deniz Yılmaz, Yatabare (Dk. 56 Soner Aydoğdu)

GOLLER: Dk. 70 Tomic (Gençlerbirliği), Dk. 90 Medjani (Trabzonspor)
KIRMIZI KART: Dk. 66 Doğa Kaya (Gençlerbirliği)
SARI KARTLAR: Dk. 22 Mervan Çelik, Dk. 33 Landel, Dk. 90+2 Ferhat Kaplan (Gençlerbirliği), Dk. 90+2 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)

25 Nisan 2015 Cumartesi

GALATASARAY LH 76-91 DARUSSAFAKA DOGUS

Galatasaray Liv Hospital, TBL 28. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş ile karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Darüşşafaka Doğuş 91-76 kazandı.
Galatasaray Liv Hospital karşılaşmaya Ender Arslan – Sinan Güler – Vladimir Micov – Zoran Erceg – Kerem Gönlüm beşiyle başladı. Darüşşafaka Doğuş ise Jordan Farmar – Lynn Greer – Jamon Gordon – Metin Türen – Gasper Vidmar beşiyle parkeye çıktı. Maç tempolu bir şekilde başladı. İlk beş dakika geçilirken Oktay Mahmuti’nin öğrencileri rakip potaya agresif biçimde hücum ederek farkı açtı. Özellikle pota altına indirilen toplarla skor yükünü çeken isim Gasper Vidmar oldu. Kerem Gönlüm’ün savunmada direnç göstermesi Sarı – Kırmızılıları uyandırdı. Takımlar televizyon molası için kenara gelirken skor 13-8 Daçka lehineydi. Ekipler moladan Justin Carter ve Metin Türen’in karşılıklı üç sayılık isabetleriyle döndü. Sarı – Kırmızılılar pota altında Zoran Erceg ve Kerem Gönlüm ile de etkili olunca fark eridi. Çeyrek Ender Arslan’ın turnikesiyle beraber 20-19’luk Darüşşafaka Doğuş üstünlüğüyle geçildi.
İkinci çeyreğin başında Kerem Gönlüm itirazları neticesinde oyundan ihraç edildi. Üst üste faul atışlarıyla beraber hücumlar neticesinde gelen isabetler, Oktay Mahmuti’nin öğrencilerine 7-0’lık seriyi getirdi. Bunun üzerine Ergin Ataman çeyreğin bitimine sekiz buçuk dakika kala molasına başvurdu. Molanın hemen ardından Vladimir Micov’un üç sayılık isabeti Sarı – Kırmızılıları maçın içinde tuttu. Micov’un hem savunmada hem de hücumda aldığı inisiyatif skorun dengede gitmesini sağladı. Çeyreğin bitimine yedi dakika kala Oktay Mahmuti molasına başvurdu. Skor 28-26 kendi ekibi lehineydi. Mola dönüşü takımlar karşılıklı hücumlardan sayılar çıkarmayı başardı. Tartışmalı bir pozisyon sonucu Ergin Ataman’a çalınan teknik faul neticesinde Daçka farkı bir nebze olsun arttırdı. Çeyreğin bitimine bir dakika kala Ergin Ataman molasına başvurdu. Skor 50-40 Daçka lehineydi. Erceg ve Ender’in üst üste beş sayısı geldi. Bunun üzerine çeyreğin bitimine beş saniye kala Oktay Mahmuti molasına başvurdu. Skor 52-45 ekibi lehineydi. Mola dönüşü sayı olmadı ve ilk yarıyı 52-45’lik skorla Daçka önde kapadı.
Üçüncü çeyrek Justin Carter ve Vladimir Micov’un serbest atış isabetleriyle başladı. Oktay Mahmuti’nin öğrencileri Lynn Greer’ın üst üste dış atış isabetleriyle cevap verdi. Maçın 23. Dakikası geçilirken iki ekip de kısa oyuncuları üzerinden skor üretmeye devam etti. Sarı – Kırmızılılarda Ender Arslan’ın üst üste isabetleri farkı eritti. Ekipler televizyon molası için kenara gelirken skorda 65-59’luk Darüşşafaka Doğuş üstünlüğü vardı. Mola dönüşü iki takım da sert bir savunma anlayışı güttü. Bununla beraber maçtaki tempo düştü. Takımlar birbirlerini zor şutlara sevk ederek skor üretimini zorlaştırdı. Maçta 27. dakika geçilirken skor 67-61 Darüşşafaka Doğuş lehineydi. Bu dakikadan sonra maç aynı seyirde devam etti. Üçüncü çeyrek Ege Arar’ın pota altından bulduğu isabetle 68-65 Darüşşafaka Doğuş lehine son buldu.
Son çeyrek Ersin Dağlı’nın üst üste isabetleriyle başladı. Maçın 32. Dakikası geçilirken Ersin’in isabetleri farkı çift haneye taşıdı. Reneldas Seibutis’in üst üste isabetleriyle beraber Darüşşafaka Doğuş 12-0’lık seriyi yakaladı. Bunun üzerine Ergin Ataman bitime yedi dakika kala molasına başvurdu. Skor 80-65 Darüşşafaka Doğuş lehineydi. Mola dönüşü seriyi bozan sayılar Vladimir Micov’dan geldi. Micov’un ardından Zoran Erceg’le bulunan sayılar bu kez Sarı – Kırmızılılar adına 8-0’lık seriyi getirdi. Bu kez molasına başvuran Oktay Mahmuti oldu. Bitime beş buçuk dakika kala skor 80-73 Daçka lehineydi. Mola dönüşü Sarı – Kırmızılılar iyi savunmaya karşın üst üste top kayıpları yaptı. Üzerine Oktay Mahmuti’nin öğrencilerinin 9-0’lık serisi farkı kapanmayacak bir noktaya taşıdı. Maçı 91-76’lık skorla Darüşşafaka Doğuş kazandı.
İSTATİSTİKLER
GALATASARAY LIV HOSPITAL
Justin Carter 10 sayı – 5 ribaund,
Vladimir Micov 16 sayı – 4 ribaund,
Zoran Erceg 17 sayı – 1 ribaund – 1 asist,
Kerem Gönlüm 5 sayı – 4 ribaund – 1 asist,
Martynas Pocius 2 sayı – 1 ribaund,
Sinan Güler 5 sayı – 5 ribaund – 9 asist,
Ender Arslan 18 sayı – 4 ribaund – 3 asist,
Ege Arar 3 sayı – 1 ribaund
DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ
Jordan Farmar 17 sayı – 5 ribaund – 8 asist,
Taylor Brown 5 sayı – 5 ribaund,
Mehmet Yağmur 2 sayı – 1 ribaund – 2 asist,
Metin Türen 8 sayı – 5 ribaund – 1 asist,
Renaldas Seibutis 19 sayı – 4 ribaund – 1 asist,
Lynn Greer 12 sayı – 2 ribaund – 2 asist,
Gasper Vidmar 8 sayı – 7 ribaund,
Jamon Gordon 6 sayı – 4 ribaund – 3 asist,
Ermal Kurtoğlu 5 sayı – 1 ribaund,
Ersin Dağlı 4 sayı – 4 ribaund,
Göksenin Köksal 5 sayı – 2 ribaund

ESKİSEHİRSPOR 1-1 FENERBAHCE

Lider Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında konuk olduğu Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı. 33. dakikada Mustafa Yumlu'nun kendi kalesine attığı golle öne geçen sarı lacivertliler, 80'de Emre Güral'ın uzak mesafeden attığı gole engel olamayınca 1 puana razı oldu.

FENERBAHÇE İLK 11'İ: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kalıdırım, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Caner Erkin, Moussa Sow, Pierre Webo.
YEDEKLER: Mert, Egemen, Diego, Kuyt, Selçuk, Kadlec, Emenike
ESKİŞEHİRSPOR İLK 11'İ: Ali, Kamil, Mustafa, Sezgin, Özgür, Toko, Causic, Kaan, Lawal, Sezer, Funes Mori
YEDEKLER: Boffin, Angelo, Ergün, Hürriyet, Serdar, Mehmet Feyzi, Emre

Çaykur Rizespor 1-3 Kasımpaşa


Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Kasımpaşa, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-1 mağlup etti. Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren golleri Scarione ( 21' ve 62') ve Ryan Babel (68') kaydetti. Ev sahibi Çaykur Rizespor'un tek golünü ise Kweuke (72') kaydetti. Kasımpaşa'da Alpaslan öztürk kırmızı kart gördü. İStanbul ekibi bu galibiyetle Önder Özen yönetiminde ilk galibiyetini aldı.

BURSASPOR 4-1 BASAKSEHİR

Spor Toto Süper Lig 28. hafta maçında Bursaspor, İstanbul Başakşehir'i 1-0 geriye düşmesine rağmen 4-1 mağlup etti.
 
Atatürk Spor Stadı'nda oynanan mücadelede Başakşehir ilk yarıyı Mossoro'nun 16. dakikada attığı golle 1-0 önde kapattı.
 
İkinci yarıya Volkan Şen-Emre değişikliğiyle giren ev sahibi ekibe galibiyeti getiren goller 49. ve 76. dakikalarda Bakambu, 68'de Fernandao (pen.)  ve 90'da Holmen'den geldi.
 
Bu sonucun ardından Bursaspor puanını 47'ye yükseltti ve averajla İstanbul Başakşehir'in üzerinde yer aldı.

24 Nisan 2015 Cuma

M SİVASSPOR 1-2 MERSİN İY

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 28. hafta açılış maçında Medicana Sivasspor ile Mersin İdman Yurdu karşı karşıya geldi. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan mücadelede Mersin İdman Yurdu 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen 90. dakikada bulduğu 2 golle Sivasspor'u 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde 12. sıradaki Sivasspor 31 puanda kaldı, 7. sıradaki Mersin İdman Yurdu ise 39 puana yükseldi. Ligin ilk yarısında Mersin'de oynanan maçı da Mersin İdman Yurdu 2-0 kazanmıştı.

23 Nisan 2015 Perşembe

GALATASARAY ODEABANK 75-49 ADANA ASKI

Galatasaray Odeabank, TKBL Play-Off Yarı Final birinci maçında Adana ASKİ ile karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadeleyi Galatasaray Odeabank 75-49 kazandı. Sarı – Kırmızılılar seride 1-0 öne geçti.
Galatasaray Odeabank Nuria Martinez – Şebnem Kimyacıoğlu – Bahar Çağlar – Sancho Lyttle – Nuria Martinez beşiyle karşılaşmaya başladı. Sarı – Kırmızılılar Sancho Lyttle üzerinden sabırlı setler kurarak isabetli şutlar buldu. Konuk ekip Adana ASKİ ise Briann January – Nilay Kartaltepe – Milica Jovanovic – Melisa Can – Erlana Larkins beşiyle parkedeki yerini aldı. Adana temsilcisi Milica Jovanovic üzerinden dış şutlarla ilk dakikalarda skor üretmeye çabaladı. Ekipler televizyon molası için kenara geldiklerinde skor 9-5 Galatasaray Odeabank lehineydi. Mola dönüşü iki ekibin de top kayıpları dikkat çekti. Ribaundlarda Erlana Larkins ile rakibine üstünlük kuran ASKİ, Melisa Can’ın sayılarıyla farkı eritti. Sarı – Kırmızılılar kenardan getirdiği Queralt Casas ve Jelena Dubljevic ile üst üste sayılar bularak önde kalmasını bildi. Çeyrek 17-14 Galatasaray Odeabank lehine sonuçlandı.
İkinci çeyrek Galatasaray Odeabank’ın uzun oyuncuları Jelena Dubljevic ve Nevriye Yılmaz üzerinden bulduğu sayılarla başladı. Yaklaşık iki buçuk dakika boyuncu çeyrekte skor üretemeyen Adana temsilcisinin koçu Kaan Artun molasına başvurdu. Skor 24-14 Galatasaray Odeabank lehineydi. Mola dönüşü ASKİ hücumda toparlandı. Uzun oyuncuları Melisa Can ve Erlana Larkins ile Sarı – Kırmızılılara yanıt vermeye çalıştılar. Buna karşın Sarı – Kırmızılılar Bahar Çağlar ve Jelena Dubljevic ile üst üste sayılar bularak farkı açtı. Çeyreğin bitimine 30 saniye kala Kaan Artun’un molası geldi. Skor 37-21 Galatasaray Odeabank lehineydi. Mola dönüşü skorda bir değişim olmadı. İlk yarı 37-21’lik Sarı – Kırmızılıların üstünlüğüyle sonuçlandı.
Üçüncü çeyrek Nevriye Yılmaz’ın üst üste isabetleriyle başladı. 8-0’lık seriyi sonlandıran isim Adana ASKİ adına Melisa Can oldu. Nevriye’nin isabetlerine engel olmakta zorlanan ASKİ’nin koçu Kaan Artun molasına başvurdu. Çeyreğin bitimine altı dakika kala gelen bu mola neticesinde Galatasaray Odeabank’ın 48-23’lük üstünlüğü bulunuyordu. Mola dönüşü Adana ASKİ Melisa Can’ın başrolü üstlendiği bölümde 7-0’lık seri yaptı. Konuk ekibin çare üretemediği Nevriye, seriyi bozan oyuncu oldu.  Çeyreğin son bölümü ekiplerin karşılıklı isabetleriyle geçildi. Adana ASKİ farkı eritmek için daha agresif bir tutum sergilese de başarılı olamadı. Sarı – Kırmızılılar 56-36’lık üstünlükle çeyreği önde kapatan taraf oldu.
Son çeyrek Erlana Larkins’in serbest atış isabetiyle başladı. Savunmada sertliği arttıran konuk ekip, Milica Jovanovic ile dış atışları zorladı. Konuk ekip hücumda ivmelense de savunmada Galatasaray Odeabank’ın hücumlarına engel olamıyordu. Fark erimeye başlayınca Ekrem Memnun molasına başvurdu. Maçın bitimine altı dakika kala skor 62-43 Sarı – Kırmızılıların lehineydi. Mola dönüşü maçta tempo düştü. Galatasaray Odeabank savunmada ağırlığını koyarak konuk ekibin skor üretmesine engel oldu. Maçın son bölümünde Sarı – Kırmızılılar kenardan gelen oyuncularıyla farkı daha da açtı. Maçı 75-49’luk skorla Galatasaray Odeabank kazandı.
İSTATİSTİKLER
GALATASARAY ODEABANK
Nuria Martinez 3 sayı – 2 ribaund – 6 asist,
Ayşegül Günay 1 ribaund – 1 asist,
Queralt Casas 6 sayı – 1 ribaund,
Nevriye Yılmaz 20 sayı – 6 ribaund – 3 asist,
Deniz Çolakoğlu 2 sayı,
Jelena Dubljevic 15 sayı – 3 ribaund,
Sancho Lyttle 7 sayı – 10 ribaund – 4 asist,
Şebnem Kimyacıoğlu 10 sayı – 2 ribaund,
Bahar Çağlar 12 sayı – 8 ribaund – 1 asist
ADANA ASKİ
Briann January 3 sayı – 2 ribaund – 3 asist,
Ceyda Sinan 1 ribaund – 1 asist,
Erlana Larkins 8 sayı – 16 ribaund – 2 asist,
Nilay Kartaltepe 2 ribaund – 5 asist,
Kübra Erat 1 ribaund,
Milica Jovanovic 13 sayı – 4 ribaund – 1 asist,
Gamze Takmaz 3 sayı – 1 ribaund,
Melisa Can 16 sayı – 6 ribaund – 1 asist,
Tuğçe Murat 4 sayı – 2 ribaund,
Yasemin Koç 2 sayı

23 NİSAN:KUTLAMA

Milli mücadele sürecinde Cumhuriyet’e giden yolun en somut göstergesi olan ve 23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM'’nin, 95. kuruluş yıldönümünü, tüm ulusumuzla birlikte coşku ve kıvanç içinde kutluyoruz.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, öncelikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve tüm ulusumuza kutlu olsun.

Galatasaray Spor Kulübü

20 Nisan 2015 Pazartesi

Mersin İY 1-1 Akhisar BLD SPOR

Mersin İdman Yurdumuz Spor Toto Süper Ligin 27. haftasında Mersin Stadyumunda Akhisar Belediyesor’u konuk etti. 55. dakikada Vederson’un penaltıdan attığı gol ile öne geçen takımımız Maçın son dakikasında Bilal Kısa’nın golüne engel olamadı. Karşılaşma 1-1 berabere bitti.
İkinci yarıda pozisyonlara giren takımımız bu ataklardan faydalanamadı. Mersin İdman Yurdumuz bu sonuçla puanını 36 yaptı

FENERBAHCE 1-0 BURSASPOR

Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta maçında Bursaspor ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılaştı. Rakibini 84. dakikada Webo’nun kaydettiği golle 1-0 yenen Takımımız, puanını 59’a yükseltti ve zirvenin sahibi oldu. Maçtan dakikalar ve detaylar şöyle: 
 
İlk on birde yer alan Dirk Kuyt,ısınma hareketleri esnasında artan ağrıları nedeniyle tedbir amaçlı kadrodan çıkarıldı. Kuyt'ın yerine Emenike maça on birde başladı.

7. dakikada ceza alanı sol çaprazından Sow vurdu, savunmaya çarpan top kornere gitti.

9. dakikada Fernandao'nun, Josue'den aldığı pasla ceza yayının dışında topu önüne alarak yerden yaptığı  vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

12. dakikada Şener Özbayraklı, sağdan ceza sahasına girdi. Şener'in şutunda kaleci Volkan Demirel topu yatarak kurtardı, savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

15. dakikada top ceza sahasının sol çaprazında Emre Taşdemir'in önünde kaldı. Emre'nin  şutunda top üst ve yan direğin birleştiği noktaya çarparak oyun alanına döndü. Belluschi, direkten dönen topu kale sahasının içinde ağlara göndermesine rağmen, hakem ofsayt kararı verdiği için gol geçerli olmadı.

18. dakikada Emre Belözoğlu'nun yaklaşık 30 metreden attığı sert şutta kaleci Harun Tekin topu soluna uzanarak tokatladı. Harun, Webo'dan önce davranarak meşin yuvarlağı ikinci hamlede kontrolü altına aldı.

22. dakikada Gökhan'la paslaşarak soldan ceza sahasına giren Caner Erkin'in vuruşunda top savunmaya çarparak altıpasın sağındaki Sow'un önünde kaldı. Sow'un bekletmeden yaptığı vuruşta kaleye yönelen top Serdar Aziz'e çarparak kornere gitti.

36. dakikada Alper'in derinleme pasında sağdan Emenike hareketlendi. Kalesinden çıkan Harun bu pozisyonda topun sahibi oldu.

48. dakikada Webo, Caner Erkin'in pasında ceza yayının üzerinde topla buluşur buluşmaz meşin yuvarlağı Sow'a gönderdi. Ceza sahasına girerek sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Sow'un vuruşunda Harun topu yatarak kornere gönderdi.

51. dakikada Emre'nin pasıyla sağdan ceza sahasına giren Alper Potuk'un vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

62. dakikada ani gelişen Bursaspor atağında Ozan Tufan'ın pasında Emre Taşdemir'in ceza sahasına girmeden sol çaprazdan attığı şutta topauta gitti.

72. dakikada Josue'nin sol taraftan kullandığı serbest atışta Fernandao'nun penaltı noktası üzerinde yaptığı kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

79. dakikada Belluschi'nin kaleyi cepheden gören yaklaşık 25 metre mesafeden attığı şutta Volkan uzanarak topu kornere tokatladı.

80. dakikada Josue'nin soldan kullandığı kornerde ceza sahası içinde Şamil Çinaz'ın vurduğu kafa vuruşunda kaleci Volkan'ı geçen topu çizgiden Hasan Ali Kaldırım kafasıyla uzaklaştırarak mutlak bir golü engelledi.

84. dakikada Caner Erkin'in sağdan ceza sahasına ortasında kaleci Harun topu yumruklarıyla uzaklaştırmak isterken Sow ve Serdar Aziz'le çarpıştı. Bu esnada oluşan karambolde  meşin yuvarlak Webo'nun önünde kaldı. Webo topu ağlara gönderdi: 1-0

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Hüseyin Göçek, Onur Aktaş, Erdem Bayık

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Bekir İrtegün, Caner Erkin (Dk. 90+1 Kadlec), Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Sow (Dk. 86 Selçuk Şahin), Emenike (Dk. 46 Hasan Ali Kaldırım), Webo

Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Şamil Çinaz, Aziz Eraltay, Volkan Şen, Ozan Tufan, Belluschi (Dk. 90 Enes Ünal), Emre Taşdemir (Dk. 84 Bakambu), Josue, Fernandao

Gol: Dk. 84 Webo (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 27 Bekir İrtegün, Dk. 44 Emenike, Dk. 65 Alves, Dk. 90 Selçuk Şahin, Dk. 90+3 Webo (Fenerbahçe), Dk. 56 Ozan Tufan, Dk. 87 Serdar Aziz, Dk. 90 Şamil Çinaz (Bursaspor)

GALATASARAY:KURULUŞ

GALATASARAY SPOR KULÜBÜ, 1905
Galatasaray Spor Kulübü, Türk Spor Tarihi'ndeki öncü olma özelliğini hiç kuşkusuz içinden doğduğu ve gene öncü bir kurum olan Galatasaray Lisesi'nden (Mektebi Sultani) almıştır. Okul ile kulüp arasındaki koparılmaz bağ, yadsınamayacak bir gerçeklik ve övünç kaynağıdır.
Devlet adamı yetiştirmek amacıyla II. Beyazıt tarafından 1481'de kurulan mektep, adını kurulduğu bölgeden alır ve "Galata Sarayı" olarak anılmaya başlar. Okul modern konumuna 1 Eylül 1868'de Sultan Abdülaziz döneminde kavuşur. Okul' un yeniden yapılanmasıyla birlikte, Türkiye'de de gerçek anlamıyla ilk sportif çalışmalar başlamış olur ve okulda Beden Eğitimi dersi jimnastikçi 'Monsieur Curel' tarafından eğitim programına konur. Bu atılımlar gerçekten bir devrim niteliği taşımaktadırlar. Curel, modern aletler eşliğinde çalıştırdığı öğrencileri sportif açıdan geliştirirken, onlar için Kağıthane'de bir idman Bayramı düzenler. Yıl 1870'tir. Bu etkinlikte başarı gösteren sporcular değişik ödül ve madalyalar kazanır ve yarışmaların sonunda öğrencilere "kuzulu pilav" verilir. Bu da, sonraki yıllarda bir başka geleneğin başlangıcını oluşturur.
Curel'den sonra görevi devralan yabancı spor hocaları (M. Moiroux, Signor Martinetti, Stangali gibi), jimnastik ve atletizmin yanı sıra, değişik branşlara da eğilerek (yüzme, kürek, aletli jimnastik), bir ilki daha başlatmış olurlar. Bu çalışmaların ürünü çok geçmeden alınmaya başlanır ve adı Türk Spor Tarihi'ne altın harflerle yazılan Faik Üstünidman'ın yanı sıra, Binbaşı Mazhar Kazancı, Abdurrahman ve Ahmet Robenson kardeşler GSL'nde görev alıp, izcilik, tenis, hokey gibi spor dallarının öğrenciler arasında yaygınlaşmasını sağlarlar. Özellikle Üstünidman'ın ön ayak olmasıyla, öğrenciler futbolla tanışırlar. Ama oynanan futbol, bir kör dövüşünden farklı olmayan ve kural tanımayan bir koşuşturmayı andırmaktadır. Ama futbol GSL' nin Tören Kapısı'ndan adımını atmış ve tam bir salgına dönüşmüştür.
1901 yılında İstanbul'da yaşayan iki İngiliz, James Lafontaine ve Horace Armitage, Rum ve İngiliz oyunculardan oluşan Kadıköy Futbol Kulübü'nü kurmuşlar ama 1903'te takımdaki İngilizler bir anlaşmazlık sonucu ayrılarak Moda Kulübü'nü oluşturmuşlardır. 1904 yılında ise bu kulüpler, Imogen, Elpis, Strugglers takımlarıyla anlaşarak, İstanbul Futbol Birliği'ni hayata geçirmişler ve bugünkü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yerinde bulunan "Union Club-İttihat Spor" sahasında düzenli karşılaşmalar yapmaya başlamışlardır. Görüldüğü gibi bu takımlar yabancı ya da azınlık takımlarıdır. Türk olmayan ekiplerin gerçekleştirdikleri bu ilk futbol karşılaşmaları, GSL öğrencilerini hem ilgilendirir hem de çok üzer. Artık onların amacı, kendi futbol kulüplerini kurmak, ölesiye sevdikleri bu oyunun kurallarını "hatmetmek" ve yabancılarla boy ölçüşmektir.
Türk olmayan takımları yenmek
Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen, "Ellinci Yıl" kitabında kuruluş öyküsünü şöyle anlatır: "1 Teşrin 1905'te mektebin beşinci sınıfında edebiyat muallimimiz merhum Mehmet Ata beyin dersi esnasında birkaç arkadaş baş başa vererek Galatasaray'da bir futbol kulübü kurmaya karar verdik. İlk müteşebbisler oyuna ve mücadeleye meyyal arkadaşlardan Asım Tevfik Sonumut, Reşat Şirvani, Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver, Kamil...gibi gençlerdi. Mektepde tahsilde bulunan Bulgar ve Sırp talebesinden çevik ve kuvvetli olanlar da bize iltihak etmişlerdi. Asım'ı muhasebeciliğe, Cevdet'i ikinci reisliğe seçmiş, kendim de Reis olmuştum. Asım her hafta arkadaşlardan birer kuruş toplamakda mahir olduğu için kendisini muhasebeci yapmıştık. Ben Reisliği topu yağlayıp şişirmekle almıştım. Topumuza evladım gibi bakardım. Zaten varımız yoğumuz da toptu. Mektebe gelirken, domuz sokağından geçer, domuz yağı alırdım. Topu onunla yağlar, şişirirdim; yamasını yeni pabucumdan kesmiştim. Bunu gören arkadaşlar, bana hepimizden fazla paye vermişlerdi. Yani o zaman Reisliğe ve diğer vazifelere payeyi, en çok çalışan kazanırdı. Cevdet de ikinci Reisliği formaları yıkadığı için almıştı.
"Maksadımız İngilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve Türk olmayan takımları yenmek."

Kulübün adının Gloria (Zafer) ya da Audace (Cesaret) konulması yolunda görüşler ortaya atılmışsa da, sonuçta Galatasaray olmasında anlaşmaya varılmıştır. Araştırmacı Cem Atabeyoğlu, Galatasaray adının, bu takımın yaptığı ilk maçta Rum ekibini 2-0 yenerken, seyircilerin onlardan "Galata Sarayı efendileri"diye söz etmelerinden doğduğunu yazar. Bunun üzerine kurucular da ismi benimserler ve "Adımız Galata Sarayı olsun" derler.
Kurucu Listeler
1905'ten 1919'a kadar Galatasaray Spor Kulübü'ne Başkanlık yapan, mektebin 889 numaralı öğrencisi Ali Sami Yen, inci gibi elyazısıyla tuttuğu Galatasaray Terbiye-i Bedeniye Kulübü ıhsaiyet Defteri'nin (Sayım-İstatistik Defteri) 181 ve 182. sayfalarında kurucu 13 üyeyi şöyle sıralar:

1-Ali Sami Yen
2-Asım Sonumut
3-Emin Bülend Serdaroğlu
4-Celal İbrahim
5-B. Nikolof
6-Milo Bakiş
7-Pol Bakiş
8-Bekir Sıtkı Bircan
9-Tahsin Nahit
10-Reşat Şirvanizade
11-Hüseyin Hüsnü
12-Refik Cevdet Kalpakçıoğlu
13-Abidin Daver

1905'te Osmanlı İmparatorluğu'nda bir dernekler yasası bulunmadığından, Galatasaray Spor Kulübü yasal olarak tescil edilme olanağını bulamamıştır. 1912 yılında Cemiyetler Kanunu çıkarıldıktan sonra, kulüp yasal bir kimlik kazandı. Yetkili makamlara kulüplerin tüzükleriyle birlikte, kurucu üyelerin ad ve adreslerinin de bildirilmesi zorunlu tutulduğundan, istifa eden ya da eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönen üyeler ilk listeden çıkarılmış ve 1 Eylül 1913'te kurucu liste yeniden düzenlenmiştir. Kurucu üyelerin yeni sıralaması şöyle gerçekleşmiştir:
1-Ali Sami Yen
2-Asım Sonumut
3-Emin Bülend Serdaroğlu
4-Celal İbrahim
5-Bekir Sıtkı Bircan
6-Reşat Şirvanizade
7-Refik Cevdet Kalpakçıoğlu
8-Abidin Daver.


Tüzüğümüzün 5. maddesinde Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucuları aşağıdaki liste halinde yayınlanmıştır:
KURUCULAR
MADDE 5: Kulüp, Ali Sami Yen ve aşağıda isimleri yazılı arkadaşları tarafından kurulmuştur: (İntisap Tarihi)
1) Ali Sami Yen 01.10.1321 (1905)
2) Asım Tevfik Sonumut 01.10.1321 (1905)
3) Emin Bülent 01.10.1321 (1905)
4) Celal İbrahim 01.10.1321 (1905)
5) Bekir Sıtkı Bircan 01.10.1321 (1905)
6) Reşat Şirvanzade 01.09.1322 (1906)
7) Refik Cevdet Kalpakçıoğlu 01.09.1322 (1906)
8) Abidin Daver 01.09.1322 (1906)
9) Ahmet Robenson 01.09.1322 (1906)
10) Ahmet Adnan Pirioğlu 1323 (1907)
11) Neş'et 01.10.1324 (1908)
12) Ruşen Eşref Ünaydın 01.10.1324 (1908)
13) Yusuf Celal 01.10.1324 (1908)
14) Hasnun Galip 01.10.1324 (1908)
15) Hüseyin Zihni Eden 01.09.1325 (1909)
16) Mehmet Rıza Kara 01.09.1325 (1909)
Boris Nikolof (*) 01.10.1321 (1905)
Milo Bakiç (*) 01.10.1321 (1905)
Paul Bakiç (*) 01.10.1321 (1905)
Tahsin Nihat (*) 01.10.1321 (1905)
Hüseyin Hüsnü (*) 01.10.1321 (1905)
(*) Bu kişilere Kulübün tescil tarihi olan 14 Ağustos 1913 öncesi üyelikten ayrılmaları nedeniyle kurucu numarası verilmemiştir.
Kulüp 14 Ağustos 1913 tarihinde görevde olan;
* Reis; Ali Sami Yen (1 Numaralı üye)
* 2. Reis; Mehmet Rıza Kara (16 Numaralı üye)
* Katip; Refik Cevdet Kalpakçıoğlu (7 Numaralı üye)
tarafından Beyoğlu Mutasarrıflığına (Kaymakamlık) yapılan müracaat ile resmi olarak tescil ettirilmiştir.

ALİ SAMİ YEN'İN KALEMİNDEN "GALATASARAYLILIK"
Galatasaray’ın kurucusu Ali Sami Yen, Emin Bülent Serdaroğlu ile yaşadığı bir anısından yola çıkarak Galatasaraylılığı anlatIyor:
"Kulübümüzü kurma fikrinden ilk kez en yakın arkadaşım Emin Bülent’e sözetmiştim. O daha büyük sınıftaydı, okulu benden önce bitirmişti, bu yüzden yalnız tatil günlerinde buluşabiliyorduk.
Çalışmaları Asım Tevfik ile yürüttük, grubumuzu genişlettik ve o zaman çok sorumluluk getirici bir iş olan kulüp kurma işimizi tamamladık.
Emellerimizin düşünceden uygulamaya geçmesi sırasında yanımızda çalışan Asım Tevfik olduğu için, onu, hala müzemizde sakladığımız sicil defterimizin iki numarasına, Emin Bülent’i de üç numarasına kaydettik.
Aradan yıllar geçti. Güneş kulübünün doğmasına varan anlaşmazlıklar ve mücadeleler Emin’i çok üzmüştü, spordan ve sporcudan nefret ediyordu. Öyle sanıyorum ki, bizi artık yalnız kişisel dostluk bağlıyordu. Galatasaraylılak ortadan silinmiş gibiydi.
Yıllar yeniden akıp gitti. Unutmayacağım bir kara gündü. Emin Bülent Göztepe’deki evinde son saatlerini yaşıyordu. Sayın eşi beni karşılarken, “Aman, bu defa çok fena göreceksiniz… İçeriye girmeden kendinizi alıştırın, yüzünüzden birşey anlamasın…”Aylardan beri ölüme karşı yaptığı çetin mücadele zavallı Emin’in aslan gibi bünyesini bitik bir hale getirmiş hem de ruhunu hırpalamıştı. Eliyle işaret ederek beni yanına çağırdı. “Ali Sami” dedi, “Şimdiye kadar içimde sakladığım bir duyguyu sana açıklayacağım: Benim hakkımı yediniz, 2 numaralı Galatasaraylı benim” ve gözlerinin feri bir an için tekrar parlayarak: “Arkadaşlara söyle, hakkımı vermezseniz ruhum hepinizden davacıdır” sözünü ekledi. Emin hayatının son büyük hamlelerinden birini yapmıştı. Başı yana çevrildi, elleri yorganın üstüne dermansız düştü. Ben şaşırmış kalmıştım, Kulübünün sözünü bile ettirmek istemeyen insan bu muydu?
Emin’in son arzusunu yerine getirmek için önce Asım’la görüştüm. O da Emin’i çok severdi. Kulüp dertleri bizi birbirimize üç silahşörler gibi bağlamıştı. Asım, Emin’i kurtarmak için canını verirdi, fakat Galatasaraylılığını ifade eden bu belgeden vazgeçmeye razı olamadı, elinden gelmiyordu. Galatasaray kongresi, iş kendisine gelince, bu iki emektar arkadaşın duygularını coşkuyla karşıladı, her ikisini de kulüplerine bağlılık açısından haklı görerek güzel bir sonuca vardı:
Emin de, Asım da Galatasaray’ın 2 numaralı üyesi sayılacak; 3 numara kimseye verilmeyecekti. Fakat gerçekte öyle olmadı, Emin’in asil ruhundan boş kalan yeri bir tek kişi değil, bütün GalatasaraylIlar bir anda duygularıyla doldurdular.”

19 Nisan 2015 Pazar

ALI SAMI YEN STADI

İstanbul’da futbol, ilk kez İngilizler tarafından şimdiki Fenerbahçe Stadı’nın bulunduğu yerdeki Papazın Çayırı denilen yerde oynandı. 1919 yılında Taksim Stadı’nın açılmasıyla futbolun yeni merkezi Taksim Stadı oldu
1939 yılında kentsel düzenleme kapsamında Taksim Stadı’nın da içinde yer aldığı tarihi kışla yıkıldı. Böylece statta ortadan kalkmış oldu. Bu süreçte Fenerbahçe Papazın Çayırı’ndaki araziyi mülkiyetine alarak Fenerbahçe Stadı haline getirirken, Beşiktaş şimdiki Çırağan Sarayı’nın yerinde yer alan Şeref Stadı’na geçti. Aynı dönemde stat konusunda en büyük problemi Galatasaray yaşadı.
Bu sorunun aşılması için ilk adımlar 30’lu yılların başında atıldı. Mecidiyeköy’deki dutluk bir arazinin Galatasaray’a kazandırılması için ilk girişim 1933 yılında dönemin başkanı Ali Haydar Barşal tarafından yapılmıştı.
1933-35 yılları arasında devlet ile yapılan görüşmeler neticesinde, kentin dışarısında yer alan Mecidiye Köyü’nde bir arazi Galatasaray’a yapılacak stad için tahsis edildi. 1936 yılında arazinin hafriyatına başlandı. Dönemin Türk Spor Kurumu Başkanı olan Adnan Menderes’ten bu iş için maddi yardım alındı. Ancak hafriyat aşamasında kaldı.
1940 yılında Tevfik Ali Çınar’ın başkanlığı döneminde stad konusu yeniden gündeme geldi.
Aynı arazi 30 yıl müddetle ve yıllığı sembolik olarak 1 liralık bedelle Galatasaray’a kiralandı.
Arazinin kullanım hakkı resmi olarak Galatasaray’ın oldu. Galatasaray burayı kiralarken modern bir stat ve bisiklet veledromu yapmayı da taahhüt etti.
Ancak inşaata yeterli maddi imkan olmaması ve savaş yılları olması dolayısıyla başlanamadı. 1943 yılında ihtiyacı görecek türden mütevazı bir stadın inşasına Osman Dardağan’ın başkanlığında başlandı.
Savaş yılları olması dolayısıyla stat ancak küçük bir açık tribünün yapılması ve toprak bir zeminle Muslihittin Peykoğlu’nun başkanlığı döneminde 1945 yılında açıldı.

Ancak o günlerde kent merkezine uzaklığı, ulaşım zorluğu ve çok sert rüzgar alması gibi nedenlerle burada uzun süreli futbol oynama imkanı olmadı.
Aynı tarihlerde şehir merkezinde bulunan İnönü Stadı’nın açılmasıyla birlikte Galatasaray, Mecidiyeköy’deki bu stadı terk edince burada stat yapım projesi de sonuçsuz kalmış oldu. 1955 yılında kullanım hakkı anlaşması, o tarihte kalan 22 yıllık sürenin üzerine 30 yıl saha eklenerek 2007’ye değin uzatıldı.
Stat için verilen taahhütlerin kulüp tarafından yerine getirilememesi üzerine işi Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü üstlendi. 1959 yılında inşaat başladı. 1961 yılında Refik Selimoğlu’nun başkanlığı sırasında Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ile yeni bir anlaşma yapılarak, inşası başlamış olan stadın üst kullanım hakkı kesin bir şekilde Galatasaray’a verildi.
20 Aralık 1964’te olaylı bir şekilde açıldı. Aşırı kalabalık nedeniyle tribünlerde çıkan panik sonucu 1 kişi öldü, 80 kişi de yaralandı.
1965’te ilk kez ışıklandırıldı. Ancak fazla gece maçı oynanmadı.
1970’li yılların başında İnönü Stadı’nın yeniden kullanılmaya başlanmasıyla bir süre için terk edildi.
70’li yıllarda daha çok antrenmanlar için Galatasaray tarafından kullanıldı. Bu yıllarda stat terk edilmiş bir şekilde bakımsız olarak kaldı.
1981 yılında zemini çimlendirilerek tekrar açıldı.
1993 yılında ışıklandırılma sistemi yenilenerek yeniden gece maçları oynanmaya başladı.
Aynı yıl Türkiye’de ilk kez kombine bilet sistemi Ali Sami Yen’de başlatıldı.
Aynı yıl koltuk sistemine geçildi.
Ayakta yaklaşık 35.000 olan seyirci kapasitesi 22.000’e indi.
1997
Galatasaray yönetimi, Ali Sami Yen’in yıkılarak yerine yapılacak olan, ve Türkiye’de ilk olacak çok amaçlı, modern bir stadın projesini, Kanadalı bir mimarlık şirketine hazırlattı.
1998’de Stadın lansmanı yapıldı ve büyük ilgi topladı, Modern loca sistemi tanıtım sarısında tamamı sembolik olarak satıldı.
Yeni stat inşaatı için finansman arayışları başladı. Kulübün içerisinde bulunduğu zor mali durum nedeniyle, gereken finansman bulunamadı.
2001-2002 yılında, finansman ihtiyacını aza indirmek üzere açıklanan proje üzerinde tadilat yapılarak maliyetler aşağı çekildi ancak 2001 ekonomik krizi nedeniyle finansman bulma sorunu aşılamadı.
2003 -2004 sezonunda eski proje yeniden gündeme geldi ve yeni ve modern bir stat yapılması kararıyla terk edildi. Ancak finansman ihtiyacı yine karşılanamadı.
Mecidiyeköy’ün artık şehrin merkezinde kalması nedeniyle, devlet yetkilileri bu arazide bulunan stadın büyütülmesine karşı çıktı. Alternatif olarak Galatasaray’a yeni bir arazi önerildi.
2004-2007 yıları boyunca yeni arazinin ve üzerinde yapılacak olan yeni stadın finansmanı konusunda arayışlar sürdü.
2004-2005 sezonunda genel bir tadilatın ardından tekrar Ali Sami Yen’e dönüldü.
1999 Depremi’nin ardından, oluşan tehlike nedeniyle 2005-2006 sezonunda Eski Açık tribün yıkılarak yeniden yapıldı.

TRABZONSPOR 2-1 GALATASARAY

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu.
Takımımızın golü 67. dakikada Emre Çolak’tan gelirken Trabzonspor’un golleri ise 20. dakikada Özer Hurmacı ve 85. dakikada Carl  Mejani’den geldi.
Galatasaray aldığı bu mağlubiyet sonrasında puanını 58 puanda kaldı.
Galatasaray’da Wesley Sneijder 90. dakikada gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü.
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 27. Haftasında 26 Nisan 2015 Pazar günü saat 19.00’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Gaziantepspor ile karşılaşacak

18 Nisan 2015 Cumartesi

GALATASARAY LH 70-75 PINAR KARSIYAKA

Galatasaray Liv Hospital, TBL 27. hafta maçında Pınar Karşıyaka ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadeleyi Pınar Karşıyaka 75-70’lik skorla kazandı.
Galatasaray Liv Hospital karşılaşmaya Sinan Güler – Justin Carter – Vladimir Micov – Zoran Erceg – Patric Young beşiyle başladı. Sarı – Kırmızılılar ilk bölümde Zoran Erceg ve Patric Young ile boyalı alandan skor üretti. Pınar Karşıya ise Bobby Dixon – D.J. Strawberry – Jon Diebler – Barış Hersek – Juan Palacios beşiyle parkedeki yerini aldı. Konuk ekip Galatasaray Liv Hospital’ın konsantrasyonunu yüksek alan savunmasını dış şutlarla delmeye çalıştı. İzmir temsilcisi başarısız şutlara rağmen tempolu hücumlarla oyuna dengeyi getirdi. Televizyon molasına girilirken skor 9-8 Pınar Karşıyaka lehineydi. Mola dönüşü konuk ekip kenardan gelen forveti Erkan Veyseloğlu’yla skor üretti. Galatasaray Liv Hospital kenardan gelen oyuncuları Ender Arslan ve Martynas Pocius ile yanıt verdi. Çeyrek 17-15 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle sonuçlandı.
İkinci çeyrek sert Pınar Karşıyaka savunmasıyla başladı. Galatasaray Liv Hospital’ı zor atışlara zorlayan konuk ekip, isabetli hücumlarla farkı açtı. Dış atışlar ve özellikle de serbest atışlarda sayı bulmakta zorlanan Sarı – Kırmızılılar çeyreğin ilk üç dakikası skor üretemedi. Çeyreğin bitimine beş buçuk dakika kala Ufuk Sarıca molasına başvurdu. Skor 23-19 Pınar Karşıyaka lehineydi. Mola dönüşü önce Pınar Karşıyaka sonra da Galatasaray Liv Hospital 7-0’lık seriler yakaladı. Bir anda farkın erimesiyle beraber  Ufuk Sarıca bir kez daha mola aldı. Skor 31-28 Pınar Karşıyaka lehineydi. Mola dönüşü Zoran Erceg’in üç sayılık isabeti skora dengeyi getirdi. Juan Palacios’un basket faulünün ardından Ergin Ataman son hücum için molasına başvurdu. Bitime 21 saniye kala gelen molanın ardından yaşanılan top kaybı neticesinde Sarı – Kırmızılılar skor üretemedi. İlk yarı 34-31 Pınar Karşıyaka lehine son buldu.
Üçüncü çeyrek Kerem Gönlüm’ün üst üste hücumlardan bulduğu sayılarla başladı. Kerem hücumdaki sayıların yanında savunmada da takımına enerji kattı. Sert bir savunma anlayışıyla rakibine kolay sayı izni vermeyen Sarı – Kırmızılıların maçta 23. dakika geçilirken skorda 39-36’lık üstünlüğü vardı. Bu dakikadan sonra iki ekip de karşılıklı hücumlardan sayı çıkarmayı başardı. Pınar Karşıyaka özellikle Bobby Dixon’ın üst üste üçlükleriyle maçın içinde kaldı. Televizyon molası için ekipler kenara gelirken skor 46-45 Galatasaray Liv Hospital’ın lehineydi. Mola dönüşü konuk ekip dış atış isabetleri bulmaya devam etti. Sarı – Kırmızılılar savunmada sertliği kaybetmesine karşın rakibine aynı yolla cevap vermesini bildi. Dengede giden karşılaşmada üstünlük sürekli el değiştirdi. Çeyreği önde kapatan tarafsa 55-54’lük skorla Galatasaray Liv Hospital oldu.
Son çeyrek Martynas Pocius ve Bobby Dixon’ın karşılıklı üç sayılık isabetleriyle başladı. İki ekip karşılıklı hücumlardan doğru şutu bularak sayılar çıkarmayı başardı. Jon Diebler’ın skora denge getiren üç sayılık isabetinden sonra Ufuk Sarıca molasına başvurdu. Maçın bitimine altı dakika kala gelen molaya ekipler 63-63’lük eşitlikle girdi. Mola dönüşü Pınar Karşıyaka Kenneth Gabriel ve Bobby Dixon’ın üç sayılık isabetleriyle farkı bir anda açtı. Bunun üzerine Ergin Ataman bitime dört dakika kala mola aldı. Skorda 69-63’lük Pınar Karşıyaka üstünlüğü vardı. Moladan Ender Arslan’ın üç sayılık isabetiyle dönen Sarı – Kırmızılılar farkı bir sayıya kadar indirdi. Konuk ekip kısa oyuncularıyla bu ivmeye cevap verdi. Maçın bitimine 57 saniye kala skor 73-68 Pınar Karşıyaka lehineyken Ergin Ataman’ın molası geldi. Mola dönüşü farkta bir değişim olmadı. Maçı 75-70’lik skorla Pınar Karşıyaka kazandı.
İSTATİSTİKLER
GALATASARAY LIV HOSPITAL
Justin Carter 8 sayı – 2 ribaund – 3 asist,
Patric Young 3 sayı – 8 ribaund – 1 asist,
Vladimir Micov 6 sayı – 3 ribaund,
Zoran Erceg 17 sayı – 5 ribaund,
Kerem Gönlüm 12 sayı – 10 ribaund – 1 asist,
Martynas Pocius 12 sayı – 3 ribaund – 2 asist,
Sinan Güler 4 sayı – 4 ribaund – 3 asist,
Ender Arslan 8 sayı – 3 ribaund – 5 asist
PINAR KARŞIYAKA
Juan Palacios 9 sayı – 9 ribaund – 4 asist,
Barış Hersek 1 sayı – 1 ribaund,
D.J. Strawberry 10 sayı – 2 ribaund – 5 asist,
Egemen Güven 4 sayı – 2 ribaund,
İnanç Koç 3 sayı,
Bobby Dixon 22 sayı – 7 ribaund – 5 asist,
Erkan Veyseloğlu 10 sayı – 4 ribaund,
Kenneth Gabriel 7 sayı – 6 ribaund – 3 asist,
Jon Diebler 9 sayı – 3 ribaund – 2 asist

KASIMPASA 1-5 BJK

Beşiktaşımız, Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 27. haftasında Kasımpaşa’yı 5-1 yendi.
Karşılaşmanın başlama vuruşunu ev sahibi ekibin oyuncuları yaptı. Beşiktaşımız, deyim yerindeyse maça golle başladı. 3. dakikada Jose Sosa, sağ taraftan kazandığımız serbest vuruşu kullandı. Arka direğe giden topu Tomas Sivok kafayla içeri çevirdi. Kale sahası üzerinde Mustafa Pektemek’in kafa vuruşuyla top ağlara gitti(0-1). Siyah-beyazlılarımızın erken gelen golü sonrası oyun orta alan mücadelesine döndü. Topun kontrolünü elinde tutan Ekibimiz, rahat bir oyun ortaya koyduğu ilk yirmi dakikada rakibine pozisyon vermedi. Düşük tempoda oynamayı tercih eden Takımımız, ilerleyen bölümde kendi sahasında yaptığı uzun hazırlık paslarıyla rakibini üzerine çekmeye ve defans arkasına atılacak toplarla gol bulmaya çalıştı. Skor ve oyun süstünlüğünü koruyan Beşiktaşımız, farkı ikiye çıkaran golü Demba Ba ile buldu. 38. dakikada gelişen atağımızda Sosa’nın derinlemesine pasında Olcay akıllıca davranarak topun üstünde atladı ve Demba Ba topla buluştu. Kaleciden sıyrılan Demba Ba topu boş kaleye gönderdi(0-2). Kasımpaşa’nın golümüze cevabı üç dakika sonra geldi. 41. dakikada Kasımpaşa sol çaprazdan serbest vuruş kazandı. Tunay’ın kullandığı serbest vuruşta top direk dibinden ağlarımızla buluştu(1-2). Beşiktaşımız, mücadelenin ilk yarısını 2-1 önde tamamladı.

İkinci yarının santrasını siyah-beyazlılarımız yaptı. Takımlar ikinci yarıya tempolu bir başlangıç yaptı. Beşiktaşımız, Ramon Motta’nın şık vuruşuyla yeniden iki farklı üstünlüğü sağladı. 50. dakikada gelişen atağımızda Sosa, güzel bir pasla topu Olcay ile buluşturdu. Olcay da müsait durumdaki Motta’yı gördü. Motta ceza sahasının hemen önünden şık bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu(1-3). 53. dakikada rakibinden sıyrılarak ceza sahasına girmeye çalışan Demba Ba, Kasımpaşalı Barış’ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Barış’ı direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti. 10 kişi kalan rakibi karşısında iki farklı üstünlüğün verdiği avantajla oyuna devam eden Ekibimiz, tempoyu düşürdü. Rahat bir oyun ortaya koyan siyah-beyazlılarımız, savunmaya ağırlık verdi ve hızlı hücumlarla pozisyon bulmaya çalıştı. 75. dakikada gelişen atağımızda Mustafa Pektemek’in ceza sahası içinde havadan asistinde kale sahası önünde bulunan Olcay gelişine bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlara gönderdi(1-4). 77. dakikada Kasımpaşalı Adem direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 9 kişi kalan ve oyun disiplininden kopan rakibinin üstüne giden Takımımız, Jose Sosa ile skoru 5-1’e getirdi. 86. dakikada Oğuzhan Özyakup’un pasıyla topla buluşup ceza sahasına giren Jose Sosa, düzgün bir vuruşla topu kalecinin yanından filelerle buluşturdu(1-5). Beşiktaşımız, baştan sona üstün oynadığı maçtan 5-1 galip ayrıldı.

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: R. Tayyip Erdoğan

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Adil Sinem, Asım Yusuf Öz, Çağdaş Altay(4. Hakem)
 
Beşiktaş: Günay, Serdar, Ersan, Sivok, Motta, Atiba(Dk.87 Necip), Sosa, Tolgay(Dk.84 Oğuzhan), Olcay, Mustafa, Demba Ba(Dk.76 Kerim)

Yedekler: Veysel, Pedro, Opare, Necip, Kerim, Oğuzhan, Cenk

Teknik Direktör: Slaven Bilic

Kasımpaşa: Isaksson, İlhan, Veysel(Dk.87 Erhan), Barış, Sancak(Dk.84 Ferhat), Donk, Scarione, Castro, Babel, Tunay(Dk.72 Malki), Adem
 
Yedekler: Ertaç, Erhan, Dvali, İsmail, Alpaslan, Ferhat, Malki
 
Teknik Direktör: Önder Özen

Goller: Mustafa (Dk.3), Demba Ba (Dk.38), Tunay (Dk.41) Motta (Dk.50), Olcay (Dk.75), Sosa (Dk.86)

Sarı Kart: İlhan (Dk.38)

Kırmızı Kartlar: Barış (Dk.53), Adem (Dk.77)

1. DEVRE

3. dakikada Jose Sosa, sağ taraftan kazandığımız serbest vuruşu kullandı. Arka direğe giden topu Tomas Sivok kafayla içeri çevirdi. Kale sahası üzerinde Mustafa Pektemek’in kafa vuruşuyla top ağlara gitti(0-1).
 
35. dakikada Kasımpaşalı Babel ceza sahası içinde kalecimizle karşı karşıya kaldı. Babel’in vuruşunda kalecimiz Günay başarılı bir kurtarışa imza attı.
 
38. dakikada gelişen atağımızda Sosa’nın derinlemesine pasında Olcay akıllıca davranarak topun üstünde atladı ve Demba Ba topla buluştu. Kaleciden sıyrılan Demba Ba topu boş kaleye gönderdi(0-2).
 
41. dakikada Kasımpaşa sol çaprazdan serbest vuruş kazandı. Tunay’ın kullandığı serbest vuruşta top direk dibinden ağlarımızla buluştu(1-2).
 
2. DEVRE

50. dakikada gelişen atağımızda Sosa, güzel bir pasla topu Olcay ile buluşturdu. Olcay da müsait durumdaki Motta’yı gördü. Motta ceza sahasının hemen önünden şık bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu(1-3).
 
53. dakikada rakibinden sıyrılarak ceza sahasına girmeye çalışan Demba Ba, Kasımpaşalı Barış’ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Barış’ı direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

75. dakikada gelişen atağımızda Mustafa Pektemek’in ceza sahası içinde havadan asistinde kale sahası önünde bulunan Olcay gelişine bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlara gönderdi(1-4).

77. dakikada Kasımpaşalı Adem direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

86. dakikada Oğuzhan Özyakup’un pasıyla topla buluşup ceza sahasına giren Jose Sosa, düzgün bir vuruşla topu kalecinin yanından filelerle buluşturdu(1-5).

17 Nisan 2015 Cuma

Edirnespor 42-96 GALATASARAY ODEABANK

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto Play - Off Çeyrek Final Serisi ikinci maçında Edirnespor deplasmanına konuk olan Galatasaray Odeabank, mücadeleyi 96-42 ve seriyi de 2-0 kazanarak yarı finale yükseldi.
Karşılaşmaya Nuria Martinez - Şebnem Kimyacıoğlu - Bahar Çağlar - Sancho Lyttle - Nevriye Yılmaz beşiyle giren Galatasaray Odeabank, Nuria Martinez ve Şebnem Kimyacıoğlu'nun üçlükleriyle ilk dakikalarda skor üretti. Ayşe Cora - İrem Tulgar - Dilek Özak - Özge Kavurmacıoğlu - Luca Ivankovic beşiyle parkeye adım atan Edirnespor, Ayşe Cora'nın asistleriyle maça başladı. Mücadelenin yedinci dakikası 13-7 Sarı - Kırmızılı ekip lehine geçti. Kalan bölümde savunmasını sertleştiren Edirne ekibi yakaladığı 5-0'lık seriyle skoru dengeledi ve ilk çeyrek 13-12 Galatasaray Odeabank lehine noktalandı.
İkinci çeyrek iki takım arasındaki güç farkının parkeye yansıyan haliydi. Rakibine sadece beş sayı şansı tanıyan Galatasaray Odeabank, önce 10-0'lık seri yakaladı. Akabinde gelen 8-0'lık seriyle durum Sarı - Kırmızılılar lehine 31-14'e kadar geldi. Kenardan gelen Deniz Çolakoğlu'nun yaptığı katkıyla birlikte mücadelenin ilk devresi 35-17 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle bitti.
Üçüncü çeyreğin ilk dakikaları karşılıklı isabetlerle geçti. Edirnespor İrem Tulgar ve Özge Kavurmacıoğlu üzerinden skor üretirken, Galatasaray Odeabank ise pota altı isimleri Nevriye Yılmaz ve Sancho Lyttle'ın basketleriyle sayılar buldu. Karşılaşmanın 23. dakikasında Galatasaray Odeabank'ın 41-24'lük üstünlüğü vardı. Savunmayı sertleştiren Ekrem Memnun'un öğrencileri bu çeyrekte altı buçuk dakika rakibine basket izni vermedi. Son dakikada Jelena Dubljevic önce turnike isabeti buldu, ardından faul çizgisinde 2/2 atarak üçüncü çeyreğin sonucu belirledi. Final periyoduna girilirken skor 64-32 Galatasaray Odeabank lehineydi.
Son çeyreğin başında Ayşegül Günay - Deniz Çolakoğlu - Jelena Dubljevic üçlüsü oyuna damgasını vurdu. Bu isimlerden gelen isabetlerle maçın bitmesine altı buçuk dakika kala Sarı - Kırmızılılar skoru 74-34 yapmıştı.  Kalan dakikalar içinde Queralt Casas oyuna hükmetti. Üçlüğüyle başlayan sekansı turnikesiyle noktalayan Casas bu süre zarfında üst üste dört asist yapmıştı. Son bölümde İnci Güçlü ve Seda Deniz basketler kaydetti. Mücadeleyi 96-42 kazanan Galatasaray Odeabank, iki maç sonunda Edirnespor'u elemeyi başardı.
İSTATİSTİKLER
EDİRNESPOR
Simge Taş,
İrem Tulgar 7 sayı - 3 ribaund - 1 asist,
Nilsu Boyacıoğlu,
Gonca Karataş 2 sayı - 1 ribaund,
Luca Ivankovic 6 sayı - 6 ribaund - 1 asist,
Kader Çavdar 2 sayı,
Nur Zeynep Gülay,
Özge Kavurmacıoğlu 14 sayı - 6 ribaund - 3 asist,
Ayşe Cora 8 sayı - 4 ribaund - 5 asist,
Dilek Özak 3 sayı - 5 ribaund
GALATASARAY ODEABANK
Nuria Martinez 7 sayı - 4 ribaund - 2 asist,
Ayşegül Günay 10 sayı - 6 ribaund - 2 asist,
Queralt Casas 9 sayı - 7 ribaund - 6 asist,
Nevriye Yılmaz 6 sayı - 7 ribaund - 5 asist,
Deniz Çolakoğlu 10 sayı - 2 ribaund,
İnci Güçlü 4 sayı - 2 ribaund,
Jelena Dubljevic 17 sayı - 8 ribaund - 3 asist,
Sancho Lyttle 9 sayı - 7 ribaund - 3 asist,
Seda Deniz 4 sayı,
Şebnem Kimyacıoğlu 10 sayı - 1 ribaund - 1 asist,
Bahar Çağlar 10 sayı - 3 ribaund - 6 asist

HALKBANK 3-1 GALATASARAY FXTCR

Fenerbahçe’yi Playoff Çeyrek Finaller’inde 2-1’lik seri ile mağlup eden Galatasaray FXTCR, TEVL Final Etabı 1. Devre’sinin ilk gününde, normal sezonu yenilgisiz tamamlayan ve 2015 TVF Süper Kupa sahibi Halkbank ile karşılaştı.
İki devre üzerinden lig usulü oynanan Final Etabı’nın ilk maçına kaptan Selçuk, İbrahim Emet, İbrahim Akşeker, Kamil, Filip, Tuia ve libero Mehmet’le başladık. Halkbank’ın ilk altısında ise Ulaş, Juantorena, Kubiak, Sokolov, Emre Batur, Resul ve libero Nuri vardı.
Birinci setin ilk sayılarında Filip’le ace bulduk (1-3). Halkbank fark oluşmasına izin vermedi (4-4). Defans hatası yaptık ve birinci teknik molaya 8-4 geride girdik. Farkın beş sayıya çıkmasıyla mola aldık (11-6). İkinci teknik molaya girerken 16-9 gerideydik. Setin son bölümünde kaptan Selçuk’un servis turunda üç sayılık seri yakaladık (18-14). Halkbank’da Burutay oyuna girdi, Juantorena kenara geldi (20-15). Filip’in hücum sayısıyla farkı azalttık, Halkbank mola aldı (23-20). Hemen ardından ikinci molamızı kullandık (24-20). Seti 25-20 Halkbank kazandı.
İkinci setin ilk sayılarında beraberlik vardı (4-4). Setin ilk bölümü devam ederken, Halkbank’ın itirazı sonucunda Görüntülü Denetleme Sistemi’ne başvuruldu. Ancak net bir karar çıkmadı. Bu nedenle tekrarlanan poziyonun kazananı Halkbank oldu (7-5). Teknik molaya 8-5 geride girdik. Halkbank’da Sokolov üst üste blok sayıları aldı; ilk molamızı kullandık (10-5). Halkbank’ın servis sayısıyla ikinci teknik molaya 16-9 geride girdik. Hücumda üst üste hatalar yaptık (18-10). Ankara temsilcisinin kuvvetli oyuncusu Kubiak’ın servis sayısının ardından mola kullandık (19-10). Halkbank’ı gerek serviste gerekse hücumda tutamadık (22-11). İbrahim Emet kenara geldi, Boğaçhan oyuna girdi (23-12). İbrahim tekrar oyuna döndü (24-12). Halkbank bloğuna takıldık ve ikinci seti 25-12 kaybettik. Halkbank setlerde 2-0 öne geçti.
Üçüncü sete iyi başlayan taraf Ankara temsilcisi oldu. İlk molamızı erken kullandık (4-1). Mola’dan Filip’in hücumuyla döndük (4-2). Serviste etkili olan Halkbank karşısında, birinci teknik molaya 8-4 geride girdik. Setin ikinci bölümünde iyi bir tempo yakaladık. Farkı kapatarak ilerledik. Kamil’in servis sayısıyla sette durum 13-13 oldu. Kamil’in hücumu için dışarıda kararına itiraz ettik ve sayı bizim oldu (17-17). Hücum hatası yaptık (18-17). Halkbank servis sayısıyla farkı ikiye çıkardı (19-17). Kamil’in tekli blok sayısıyla tekrar beraberlik oluştu (19-19). Setin son sayılarına girerken ikinci molamızı kullandık (21-19). Oyunu bırakmadık; Halkbank mola aldı (21-20). Boğaçhan oyuna girdi; İbrahim Akşeker kenara geldi (22-21). Halkbank servis hatası yaptı ve mola aldı (23-22). Filip’le üst üste üç ace aldık ve seti 23-25 kazandık. Setlerde durum 2-1 oldu.
Uzun ralliyle başlayan dördüncü setin ilk sayısını Halkbank kazandı (1-0). Halbank’ın hücum düzenini bozduk; Filip’in hücum sayısının ardından Halkbank mola aldı (2-5). File hatası yaptık (4-5). Halk bankservis hatası yaptı (6-7). Blok ve servis karşılama hatası yaptık ve teknik molaya 8-7 geride girdik. Sokolov’un servis turunda mola aldık (11-9). İkinci teknik molaya 16-14 geride girdik. Setin son sayılarına girerken 21-19 Halkbank üstünlüğü vardı. Halkbank üst üste iki sayı aldı; mola kullandık (23-19). Halkbank servis sayısı aldı (24-19). Boğaçhan oyuna girdi; Halkbank mola aldı (24-20). Defans hatası yaptık ve seti 25-20, maçı 3-1 kaybettik.
Final Etabı’nın ilk maçından puansız ayrılan Galatasaray FXTCR, yarın, 18 Nisan 2015, Cumartesi günü, Mersin Toroslar Spor Salonu’nda saat 17.00’de Arkas Spor’la karşılaşacak.

Gaziantepspor 1-1 T Konyaspor

Gaziantepspor ile Konyaspor'un mücadelesi tarafların attığı karşılıklı birer gol ile berebere tamamlandı.

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın ilk maçında Gaziantepspor, sahasında Torku Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.
Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip henüz 11. dakikada öne geçmeyi başardı. Oğuzhan Türk'ün kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Chico fileleri havalandırdı. Bu golün ardından Konyaspor oyunda dengeyi kursada ilk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve Gaziantepspor soyunma odasına 1-0 önde girdi.
İkinci yarıda da konuk ekip gol için bastıran taraftı. Gaziantepspor kalesini şut yağmuruna tutan Konyaspor aradığı golü 73. dakikada buldu. Hasan Kabze'nin şık pasında topla buluşan Dimitar Rangelov, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi. Kalan dakikalarda taraflar eşitliği bozamayınca maç 1-1 sona erdi.
Bu sonucun ardından iki takım da puanını 35'e yükseltirken Torku Konyaspor averajla Gaziantepspor'un önünde yer almayı başardı

16 Nisan 2015 Perşembe

ZTK:FB 4-1 MERSİN İY

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşan Fenerbahçemiz karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı. İlk maçı 2-1 kazanan Takımımız bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası’nda adını yarı finale yazdırdı ve Bursaspor’un rakibi oldu. Takımımıza galibiyeti getiren goller; 6. dakikada Dirk Kuyt, 31. dakikada (pen.) Dirk Kuyt, 49. dakika Hasan Ali Kaldırım ve 61. dakikada Caner Erkin’den geldi. Mersin İdmanyurdu’nun golünü ise 72. dakikada Marco Futacs kaydetti. 

Ayrıca Mersin İdmanyurdu sahaya “Fenerbahçe Camiası’na geçmiş olsun” pankartıyla çıktı. Maçtan dakikalar;

6’ Sol köşeden Caner’in kullandığı kornerde Bekir’in kafa vuruşunda auta giden seken meşin yuvarlağı arka direkte bulunan Dirk Kuyt ağlarla buluşturdu (1-0).

17’ Mersin İdmanyurdu atağında soldan gönderilen pasta penaltı noktası gerisinde topla buluşan Khalili'nin vuruşu Mert'te kaldı.

20’ Sol kanattan Hasan Ali’nin ceza sahasına ortasında topa yükselen Selçuk Şahin’in kafa vuruşu kale üstünden auta gitti.

22’ Ceza sahası sol çaprazına gönderilen pasta topla buluşan Sow kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci açısını kapatınca Sow’un geriye pasında defans araya girdi.

27’ Dirk Kuyt’ın pasında topla buluşan Sow tekrar kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sow’un vuruşu auta gitti.

29’ Ceza sahasına giren Sow, Efe ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Penaltı noktasını gösteren hakem Mustafa İlker Coşkun, Efe'ye de kırmızı kartını gösterdi.

31’ Penaltı vuruşu Dirk Kuyt’tan geldi. Kuyt’ın yerden sol köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu (2-0).

37’ Mersin İdmanyurdu atağında Khalili’nin penaltı noktasına çıkardığı pasta Tita’nın vuruşu üstten auta gitti.

39’ Caner’in ceza sahası sol gerisinden kullandığı serbest vuruşta ön direkte topa yükselen Selçuk’un vuruşu auta gitti.

49’ Sağ kanatta topla buluşan Emenike’nin ceza sahası sol dışındaki Hasan Ali’ye pasında topla buluşan Hasan Ali şık bir vuruş yaptı ve topu ağlarla buluşturdu (3-0).

59’ Mehmet Topal’ın ceza sahası dışından çektiği şutu kaleci kurtardı.

61’ Sağ kanattan Emenike’nin ortasında Caner’in vuruşu savunmaya da çarpıp ağlarla buluştu (4-0).

66’ Emenike’nin sağ kanattan yaptığı ortaya Alper Potuk kafa vuruşu yaptı, top kalecinin kucağında kaldı.

72’ Sol köşeden Tita'nın kullandığı kornerde ön direkte Futacs kafayla topu ağlara yolladı (4-1).

73’ Ara pasında topla buluşan Emenike ceza alanı sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunu kaleci kurtardı.

75’ Selçuk Şahin’in ceza alanı dışından etkili şutu kaleciden sekti. Savunma topu uzaklaştırdı.

76’ Emenike’nin sağ kanattan yaptığı ortada Sow topu düzeltip kaleye şut çekti ancak top kalecide kaldı.

85’ Sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında ceza alanı dışı sol çaprazında topu kontrol eden Alper'in kaleye plase vuruşunda son anda kaleci Nihat topu kornere çeldi.

Fenerbahçe 4 - Mersin İdmanyurdu 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Hakan Yemişken, Serkan Olguncan
Fenerbahçe: Mert Günok, Serdar Kesimal, Bekir İrtegün, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Kuyt (Dk. 46 Emenike), Uygar Mert Zeybek (Dk. 78 Webo), Caner Erkin (Dk. 64 Alper Potuk), Sow
Mersin İdmanyurdu: Nihat Şahin, Güven Varol, Efe Halil Özarslan, Mitrovic, Nurullah Kaya, Pedriel (Dk. 78 Nakoulma), Sadıku, Khalili (Dk. 69 Mehmet Taş), Tita, Oktay Delibalta (Dk. 54 Murat Ceylan), Futacs
Goller: Dk. 6 ve 31 (penaltıdan) Kuyt, Dk. 49 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 61 Caner Erkin (Fenerbahçe), Dk. 72 Futacs (Mersin İdmanyurdu)
Kırmızı kart: Dk. 29 Efe Halil Özarslan (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 31 Nurullah Kaya (Mersin İdmanyurdu), Dk. 56 Caner Erkin (Fenerbahçe).

ZTK:Sivasspor 4-2 Kayserispor

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Medicana Sivasspor, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona eren karşılaşmada Kayserispor’a penaltı atışlarında 3-1 üstünlük sağlayarak adını yarı finale yazdırdı ve Galatasaray’ın rakibi oldu.

Maçtan dakikalar

29. dakikada Mehmet Eren’in ceza yayı üzerinden şutunda kaleci Ertuğrul, topu kornere tokatladı.

32. dakikada rakip yarı sahanın ortalarından aldığı topla hızla mesafe kat eden Biseswar’ın ceza alanı dışından sol çaprazdan plase vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

45. dakikada sol kanattan rakiplerini çalımlayarak ceza alanına giren Batuhan’ın pasında arka direğe hareketlenen Chahechouhe, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

50. dakikada Adem’in ceza alanı dışından sol çaprazdan şutunda top, direğin üstünden auta gitti.

66. dakikada Batuhan’ın pasında ceza alanında topla buluşan Chahechouhe’nun kaleyi karşıdan gören pozisyondan vuruşunda meşin yuvarlak, direğin yanından auta çıktı.

76. dakikada Barış’ın uzak mesafeden şutunda meşin yuvarlak, direğin yanından az farkla auta gitti.

87. dakikada Biseswar’ın pasında ceza alanında topu kontrol eden Bobo’nun vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Ertuğrul’da kaldı.

89. dakikada Biseswar’ın pasına hareketlenen Turgut Doğan, Musa Sinan Yılmazer’in müdahalesi sonucu ceza alanında yerde kalınca karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Bobo, 90+1. dakikada penaltıyı gole çevirerek eşitliği sağladı: 1-1

Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada uzatma bölümlerine geçildi.

106. dakikada Biseswar’ın pasında ceza alanında topla buluşan Bobo’nun çapraz pozisyondan vuruşunda kaleci Ertuğrul gole izin vermedi. Takımlar, iki uzatma devresinde de skoru değiştiremeyince yarı finale çıkacak takım penaltı atışlarıyla belirlendi. Sivasspor’da Burhan Eşer, İbrahim Öztürk ve Chahechouhe, Kayserispor’da ise Turgut Doğan Şahin penaltı atışlarını gole çevirdi. Penaltı atışlarında rakibine 3-1 üstünlük sağlayan Medicana Sivasspor, yarı finale yükselerek, Galatasaray’ın rakibi oldu.

Medicana Sivasspor: 1 - Kayserispor: 1
Stat: Sivas 4 Eylül
Hakemler: Süleyman Abay, Süleyman Özay, Gökmen Olgaç
Medicana Sivasspor: Ertuğrul Taşkıran, Cicinho, İbrahim Öztürk, Ümit Kurt, Ziya Erdal (Dk. 22 Musa Sinan Yılmazer), Adem Koçak, Kadir Bekmezci, Burhan Eşer, Chahechouhe, Utaka (Dk. 64 İbrahim Akın), Batuhan Karadeniz (Dk. 78 Hakan Arslan)
Kayserispor: Kayacan Erdoğan, Serkan Kurtuluş (Dk. 103 Abdullah Durak), Mijailovic, Berkay Can Değirmencioğlu, Çağlar Birinci, İbrahim Dağaşan, Cem Can, Mehmet Eren Boyraz (Dk. 76 Turgut Doğan Şahin), Biseswar, Anıl Taşdemir (Dk. 69 Barış Özbek), Bobo
Goller: Dk. 45 Chahechouhe (Medicana Sivasspor), Dk. 90+1 Bobo (Penaltıdan) (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dk. 60 Utaka (Medicana Sivasspor), Dk. 84 Turgut Doğan Şahin, Dk. 111 Kayacan Erdoğan, Dk. 115 Barış Özbek (Kayserispor)

GALATASARAY ODEABANK 84-34 EDİRNESPOR

Galatasaray Odeabank, TKBL Play-Off Çeyrek Final birinci maçında Edirnespor ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı Galatasaray Odeabank 84-34 kazandı. Sarı – Kırmızılılar bu sonuçla seride 1-0 öne geçmeyi başardı.
Karşılaşmaya Nuria Martinez – Şebnem Kimyacıoğlu – Bahar Çağlar – Sancho Lyttle – Nevriye Yılmaz beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank, ilk dakikalarda Şebnem Kimyacıoğlu’nun isabetleriyle skorda ön plana çıktı. Konuk ekip Edirnespor ise İrem Tulgar – Ayşe Cora – Özge Kavurmacıoğlu – Dilek Özak – Luca Ivankovic beşiyle parkedeki yerini aldı. Sarı – Kırmızılı takım maçtaki ilk molaya 12-7 önde girdi. İkinci bölümde Edirnespor’dan gelen isabetlerine karşın Galatasaray Odeabank topu boyalı alana indirerek Nevriye Yılmaz’dan gelen isabetlerle ilk 10 dakikalık bölümü 18-11 önde bitirdi.
İkinci çeyreğin ilk bölümünde Jelena Dubljevic’in asistleri üzerinden skor üreten Galatasaray Odeabank’a karşı Edirnespor, Luca Ivankovic’in basketleriyle direnç gösterdi. Maçın 13. Dakikası geçilirken skor 22-17’ydi. Bu dakikadan itibaren şutlarında isabet bulan Ekrem Memnun’un öğrencileri farkı çift hanelere çıkarmayı başardı ve ikinci çeyreğin bitimine üç buçuk dakika kala skor 31-21’e gelirken Edirnespor koçu Mehmet Can Öztürk’ün molası geldi. Savunma sertliğini arttıran Galatasaray Odeabank, son dakikalarda rakibine sayı şansı dahi vermedi ve mücadelenin ilk devresi 37-21 noktalandı.
Üçüncü çeyreğin başlarında Galatasaray Odeabank adına Bahar Çağlar’ın rakip pota altındaki etkili oyunu göz doldurdu. Maçın 25. Dakikası geçilirken skor 45-23 Sarı – Kırmızılıların lehineydi. Farkı açan Galatasaray Odeabank’ın uzun oyuncularının rakip pota altındaki etkinliği oldu. Sancho Lyttle ve Nevriye Yılmaz’ın üst üste sayıları 10-0’lık seriyi beraberinde getirdi. Böylelikle konuk ekibin gardı düştü. Edirne temsilcisi çeyrek boyunca skor üretmekte zorlandı. Galatasaray Odeabank, kenardan gelen oyuncularıyla seriyi 14-0’a kadar çıkardı. Konuk ekip adına seriyi bitiren isim Ayşe Cora oldu. Çeyrek 56-26’lık skorla Galatasaray Odebank lehine sonuçlandı.
Son çeyrek Sancho Lyttle’ın etkili oyunuyla başladı. Edirnespor’un savunmada Galatasaray Odeabank’a karşı çözüm üretememesi, konsantrasyonlarını düşürdü. Bunun üzerine maçta tempo arttı. Sarı – Kırmızılılar üst üste hızlı hücumlardan isabetleri bulmasını bildi. Galatasaray Odeabank maçın son bölümünde kadrosunda yer alan Seda Deniz, İrem Naz Topuz ve İnci Güçlü gibi genç oyuncularını sahaya sürdü. Genç oyuncular üzerinden üretilen skorlarla 15-0’lık bir seri yakalandı. Maç 84-34 Galatasaray Odeabank lehine sonuçlandı. Bu sonuçla Sarı – Kırmızılılar Play-Off Çeyrek Final serisinde 1-0 öne geçmeyi başardı.
İSTATİSTİKLER
GALATASARAY ODEABANK
Nuria Martinez 2 ribaund – 5 asist,
İrem Naz Topuz 2 sayı – 2 ribaund – 1 asist,
Ayşegül Günay 4 sayı – 1 ribaund – 5 asist,
Queralt Casas 9 sayı – 4 ribaund – 8 asist,
Nevriye Yılmaz 8 sayı – 5 ribaund – 5 asist,
Deniz Çolakoğlu 4 sayı – 1 ribaund – 1 asist,
İnci Güçlü 5 sayı – 1 ribaund,
Jelena Dubljevic 8 sayı – 8 ribaund – 5 asist,
Sancho Lyttle 24 sayı – 12 ribaund – 1 asist,
Şebnem Kimyacıoğlu 8 sayı – 3 ribaund – 3 asist,
Bahar Çağlar 12 sayı – 7 ribaund
EDİRNESPOR
İrem Tulgar 6 ribaund – 2 asist,
Nilsu Boyacıoğlu 1 ribaund,
Gonca Karataş 3 sayı – 4 ribaund – 1 asist,
Luca Ivankovic 16 sayı – 10 ribaund,
Kader Çavdar 1 ribaund,
Özge Kavurmacıoğlu 5 sayı – 3 ribaund – 1 asist,
Ayşe Cora 8 sayı – 4 ribaund – 4 asist,
Dilek Özak 2 sayı – 4 ribaund

15 Nisan 2015 Çarşamba

Nilufer BLD SPOR 0-3 GALATASARAY Daikin

TBVL Playoff Çeyrek Final karşılaşmalarında Bursa temsilcisi Nilüfer Belediye Spor’la eşleşen Galatasaray Daikin, turun ilk maçını bugün deplasmanda oynadı.
Gamze, Nadia, Meijners, Bosetti, Melis,  Aslı, libero Nihan’la başladığımız maça, normal sezonu beşinci olarak tamamlayan Nilüfer Belediye sahaya Ruseva, Dilara, Nizetich, Neslişah, Cansu, Herrera, libero Buse’den oluşan ilk altı ile çıktı.
Maçın ilk sayılarında etkili olan taraf ev sahibi ekip oldu (6-3). Melis’in servis turunda farkı kapattık (6-5). Nizetich’in hücumuyla sette durum 7-7 oldu. Birinci teknik molaya 7-8 önde girdik. Moladan defans ve dublaj hatalarıyla döndük (9-8). Nilüfer Belediye seriye devam etti; ilk molamızı aldık (11-8). Bursa temsilcisi karşısında bloğa takıldık ve ikinci molamızı kullandık (14-9). Nursevil oyuna girdi, Gamze’yi kenara aldık (14-10). Hücum hatası yaptık ve ikinci teknik molaya 16-10 geride girdik. Nursevil-Melis ikili blok sayısının ardından, Nilüfer Belediyesi mola aldı (16-12). Gamze tekrar oyuna girdi (19-14). Nilüfer Belediyesi, Herrera ile servis sayısı aldı (20-14). Bosetti’den üst üste defanslar izlediğimiz pozisyon Meijners’in arkadan hücumuyla tamamladık (20-16). Nilüfer Belediyesi arkadan hücumda çizgi hatası yaptı ve ikili oyuncu değişikliğine giderek, Cansu ve Dilara’yı kenara aldı, Cemre ve Selin’i oyuna soktu. Farkı iki sayıya indirdik, Nilüfer Belediyesi mola aldı (20-18). Bursa temsilcisinde Cansu tekrar oyuna girdi. Gamze’nin devam eden servis turunda set skoru 20-20 oldu. Centoni, Nilüfer Belediyesi bloğuna hata yaptırdı (20-21). Aslı önce hücum sayısını aldı, ardından etkili servisler kullanmaya başladı (22-23). Melis’in hücum sayısıyla seti 22-25 kazanarak, 0-1 öne geçtik.
İkinci sete Centon’nin hücumu ve Gamze’nin servis sayılarıyla başladık (0-2). Nilüfer Belediyesi, Ruseva ile 3-2 öne geçti. Defans hatası yaptık (5-3). Centoni’nin servis sayısı da aldığı, etkili servis turunda teknik molaya 8-7 önde girdik. Meijners’in servis sayısının ardından, Bursa temsilcisi mola aldı (9-12). Nilüfer Belediyesi farkı bir sayıya indirdi, mola aldık (12-13). Nihan ve Bosetti’nin defanslarını Meijners’le tamamladık (12-14). İkinci tenik molaya Bosetti-Aslı bloğundan aldığımız sayıyla 14-16 önde girdik. Melis üst üste iki blok sayısı aldı; Nilüfer Belediyesi mola kullandı (15-20). Farklı üstünlükle geldiğimiz setin son sayılarında, Meijners’in chüumuyla set skoru17-23 oldu. Bosetti ve Nihan’dan iyi refleksler izlediğimiz pozisyonu kazanan taraf olduk (17-24). Bosetti’nin hücum sayısıyla ikinci seti 18-25 kazandık. Setlerde durum 0-2 oldu.
Üçüncü set uzun ralliyle başladı (0-1). Centoni’nin hücum sayısının ardından Nilüfer Belediyesi setin ilk mola hakkını kullandı (1-5). Teknik molaya 3-8 önde girdik. Teknik mola dönüşünde etkili bloklarla seriye devam ettik. Bursa temsilcisi ikinci molasını da kullandı (3-10). Farkı on sayıya kadar çıkardık (4-14). Aslı’dan iki hücum sayısı izledik ve teknik molaya 6-16 önde girdik. Bosetti’nin servis turunda set skoru 6-19 oldu. Meijners Nilüfer Belediye bloğunu kullanarak hücum sayısı aldı (7-21). Aslı’yla yine servis sayısı aldık (7-23). Blok hatası yaptık (8-23). Meijners’in penaltı sayısıyla seti 8-25, maçı 3-0 kazandık.
Bu sonuçla Galatasaray Daikin TBVL Playoff Çeyrek Final serisinde 1-0 öne geçti. Serinin ikinci karşılaşması 18 Nisan 2015, Cumartesi günü Burhan Felek Voleybol Salonu’nda saat 18.00’de oynanacak

ZTK:Manisaspor 1-1 GALATASARAY

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final 2. Maçında Manisa 19 Mayıs Stadı’nda Manisaspor ile 1-1 berabere kaldı.
Takımımızın golü 1. dakikada Yekta Kurtuluş’tan gelirken Manisaspor’un golü ise 76. dakikada Hakan Turan’dan geldi.
Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final’in de Medicana Sivasspor – Kayserispor maçının galibi ile karşılaşacak.
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında 19 Nisan 2015 Pazar günü saat 19.00’da Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Trabzonspor ile karşılaşacak.

HAMZA HAMZAOGLU

Hamza Hamzaoğlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Hamza Hamzaoğlu
Hamza Hamzaoğlu 2015.JPG
Kişisel bilgileri
Tam adıHamza Hamzaoğlu
Doğum tarihi15 Ocak 1970 (1970-01-15) (45 yaşında)
Doğum yeriGümülcine, Yunanistan
Boyu1,84 m (6 ft +12 in)
MevkiiOrta saha
Kulüp bilgileri
KulübüGalatasaray (teknik direktör)
Altyapı kariyeri
1983-1987Altay
1987-1988İzmirspor
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1988-1991İzmirspor34(0)
1991-1995Galatasaray104(10)
1995-1999İstanbulspor125(19)
1999-2001Siirtspor60(4)
2001Alanyaspor0(0)
2001-2002Yozgatspor23(2)
2002-2003Konyaspor34(9)
2003-2004Beylerbeyi22(4)
Toplam402(48)
Millî takım kariyeri
1991-1993Türkiye U-219(0)
1993Türkiye1(0)
Teknik direktörlük kariyeri
2008-2009Malatyaspor
2009-2010Eyüpspor
2010-2011Denizlispor
2011-2014Akhisar Belediyespor
2013-2014Türkiye (yardımcı antrenör)
2014-Galatasaray
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.
Hamza Hamzaoğlu, (d. 15 Ocak 1970, Gümülcine, Yunanistan), Türk eski millî futbolcu. Galatasaray teknik direktörü.


Futbolculuk kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Hamza Hamzaoğlu, 1970 yılında Yunanistan’da, Türk nüfusunun fazla olduğu Gümülcine şehrinde doğdu. Hamzaoğlu, Yunanistan – Türkiye gerginliğinin tavan yaptığı yıllarda, 1974 Kıbrıs Harekatı’nın 3 sene sonrasında, bir kış gecesi 7 yaşında ailesiyle beraber Türkiye’ye kaçtı. Meriç nehri üzerinden sandalla Türkiye topraklarına varan aile daha sonra bir traktörün arkasında yola devam etti. Soğuk bir kış gecesinde kendilerine yeni bir vatan bulan ailenin soyadı da kimliği de yoktu. Hamza ise futbolla ilk ciddi yakınlaşmalarını ailenin yaşamak için seçtiği şehir olan İzmir’de gerçekleştirdi. Henüz 14 yaşında bir mahalle takımı kurmuş ve teknik direktörlüğünü yapmıştır. Bu özelliği onun altyapılara girmesini sağlamış, Mahallede top oynarken onu izleyen Cüneyt Ertay Hamza’yı İzmir’in köklü kulüplerinden Altay’a götürmüştür. 4 sene bu kulübün yıldız takımında top oynayan Hamzaoğlu, bu arada bir avukatın yanında çalışıyor, harçlığını çıkartıyordur. Altay’da özel maçların hepsinde yer alan Hamza'nın en büyük sıkıntısı kimliksiz olmasıydı. Lisans çıkartamadığı için resmi maçlara çıkamıyordu. Bu durum profesyonelliğe yaklaştığı dönemde son buldu. Batı Trakya’daki gelenekten dolayı babalarının ismini soyisim olarak alan erkek çocuklardan biri olan Hamza Hamzaoğlu'nun ilk gayriresmi soyismi Ahmet'ti Babası, nüfus müdürünün de tavsiyesiyle babasının adını, ailesine soyadı yapmıştı: Hamzaoğlu. Böylece dedesinin adını taşıyan Hamza da, Hamza Hamzaoğlu adını almıştır.

İzmirspor[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu dönemlerde İzmirspor’un antrenörü Halil Bıçakçı'nın dikkatini çeken Hamzaoğlu, İzmirspor takımına transfer olmuştur. Nüfus cüzdanının çıkmasıyla da ilk kez bu takımda profesyonel olmuştur.3. Lig’de yer alan İzmirspor’da daha ilk sezonunda ilk şampiyonluğunu yaşar. Mevkii orta sahadır. Ama takımın sol kanadında oynayan arkadaşı sakatlanınca hocası Hamza’yı oraya monte etmiştir. Burada gösterdiği performansın ardından İzmir’de yapılan Ümit Millî Takım seçmelerine katılır, seçmelerde zamanın Ümit Millî Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in gözünden kaçan Hamzaoğlu, Ümit Millî Takım’ın kampının İzmir’de olmasının da etkisiyle bir şans daha yakalar. Fatih Terim, takımın son durumunu görmek için İzmirspor ile bir hazırlık maçı ayarlar. İzmirspor’un sol kanadında oynayan Hamza, çok iyi bir performans ortaya koyar. Terim daha maçın başında “Karşı takımın sol kanadında oynayan oyuncuya aklım takıldı.” diyerek Hamza’yı soruşturur. Ve onu bir gün sonra aynı kampa çağırmıştır. Hamzaoğlu'nun aynı Sezon sonu İzmirspor’la olan mukavelesi bitmiştir. Terim’in tavsiyesiyle oyuncuya Galatasaray SK takip olmuştur. Ancak İzmirspor, Hamza’yı ikna ederek imzayı attırmış ve 100 milyon lira olan bonservisi 800 milyon liraya çıkmıştır. İlerleyen günlerde transfer için Fenerbahçe de devreye girmiş ancak Hamza, Galatasaray SK'a söz verdiği için gerekirse bir yıl oynamama pahasına bu takıma gidecektir. Galatasaray takımının o zamanki yöneticilerinden Yurdeşen Karahasan’ın çabalarıyla anlaşma sağlanmış ve Hamzaoğlu, 1991’de Galatasaray'ın yolunu tutmuştur.

Galatasaray[değiştir | kaynağı değiştir]

1991-92
1991'de tıpkı kendi gibi İzmirspor'da yetişen Mustafa Denizli'nin çalıştırdığı Galatasaray SK'a Selçuk Yula ve Hakan Şükür gibi isimlerin ardından kendi gibi Bulgaristan göçmeni arkadaşları Şevket Candar ve o sezon önce Fenerbahçe ile idmanlara çıkan ve sözleşme imzalayan daha sonra Galatasaray'a gelen Nesim Özgür ile birlikte imza töreninde kendini resmen Galatasaraylı yapan sözleşmeyi imzalamıştır. 1991-92 sezonu başında Galatasaray'ın kampına katılan Hamzaoğlu, ilk resmi maçına ise 14 Ağustos 1991 TSYD Kupası maçında Beşiktaş JK derbisinde çıktı. Hayrettin Demirbaşİsmail Demiriz, Tugay Kerimoğlu, Iosif Rotariu, Uğur Tütüneker ve Erdal Keser gibi isimlerle Denizli'nin ilk 11'inde yer alan Hamzaoğlu, 90 dakika sol kanat mevkiinde forma giydi. Galatasaray maçı Erdal Keser ve Yusuf Altıntaş'ın golleriyle 3-2 kazanırken, final maçında da 18 Ağustos günü Fenerbahçe ile karşılaşan Sarı-kırmızılı ekip, Hamza'nın da ilk 11 başladığı müsabakada ezeli rakibini Roman Kosecki ve Erdal Keser'in golleriyle 2-1 mağlup etti. Hamzaoğlu böylelikle 2 derbi maçında da gülen tarafta yer alırken ilk kupasını da kaldırmış oldu. Daha sonra ilk Süper Lig karşılaşmasına 31 Ağustos günü Sarıyerspor karşısında çıkan Hamzaoğlu, ilk Avrupa kupası maçına ise Galatasaray'ın kendi evinde 0-1 mağlup olduğu maçın rövanşında 6 Kasım 1991 günü Banik Ostrava deplasmanında çıktı ve 90 dakika forma giydiği müsabakayı Galatasaray 2-1 kazanırken tur atlayan taraf oldu. O sezon Galatasaray ile Kupa Galipleri Kupası Çeyrek finaline yükselen Hamzaoğlu, Werder Bremen ile oynanan 2 maçta da forma giydi. Galatasaraydeplasmanda 2-1 mağlup olurken kendi evindeki maç 0-0 bitince turnuvadan elendi. Hamzaoğlu Galatasaray formasıyla ilk resmi golünü ise 7 Aralık 1991 günü deplasmanda 0-4 biten Bursaspor karşılaşmasında attı. Sezon boyunca 25 lig, 3 Avrupa, 2 Türkiye Kupası maçında forma giydi ve 2 gol attı. O sezon Adana Demirspor'a gol atan Hamzaoğlu bu golü şöyle anlatmıştı :"Adana Demirspor’a bir gol atmıştım. İlk golümdü. Sol bek oynuyordum. 1-0 öndeydik. Sonra benim tarafımdan bir atak yaptılar. Topa müdahale etmek için kaydım ama vuramadım, rakibim kendini yere attı. Penaltıdan gol yedik, 1-1 oldu. Tribünlerden bana bağırmaya başladılar. 21 yaşımdayım, tecrübesizim… Ağlamaya başladım. Maç oynanıyor, ben ağlıyorum. Benim yüzümden kaybetmeyelim diye dua ediyorum. Sonra bir korner oldu. Prekazi kullandı. Ben de arka direğe doğru koştum. Nasıl koştum belli değil. Kafayla güzel bir gol attım. Parmağım altımda kaldı. Arkadaşlarım üstüme çullandı. Sonradan o parmağımdan çok çektim."
1992-93
1992-93 sezonuna da Galatasaray ile devam eden Hamza Hamzaoğlu, Ağustos 1992'de ise o sezon ilk maçına yine bir derbi maçında TSYD Kupası'nda Beşiktaş karşısında çıktı. Maça ilk 11'de başlayan Hamza, 90 dakika sahada kalırken Galatasaray'ın golleri Okan Buruk ve Şevket Candar'dan geliyordu. Mustafa Denizli'nin gidişinin ardından Alman teknik adam Karl-Heinz Feldkamp'ın da vazgeçilmezi olan Hamzaoğlu, TSYD Kupası final maçında Fenerbahçe ile karşılaşan takımda İsmail Demiriz, Hakan Şükür, Bülent Korkmaz, Elvir Boliç & Tugay Kerimoğlu gibi isimlerle Tanju Çolak & Aykut Kocaman gibi isimlere karşı ilk 11'de başlarken sol kanatta 90 dakika forma giydi. Bu maçta Galatasaray'ın stoper oyuncusu Falco Götz 2 gol atarak takımını üst üste 2.kez kupaya taşıyordu. Hamza Hamzaoğlu da 90 dk sahada kaldığı mücadelede 2.kupa sevincini yaşıyordu. Bu maçın akabinde ilk Lig maçına Gençlerbirliği karşısında çıkan Hamza, 2.lig maçı olan Karşıyaka müsabakasında da ağları havalandırıyor ve o sezon kendi adına ilk golünü atıyordu. Galatasaray'ın deplasmanda oynadığı bu maçta Hamza Hamzaoğlu 2-1'lik galibiyette büyük pay sahibi olmuştu. O sezon ilk Avrupa Kupası maçına ise Eylül 92'de Katowice karşısında çıkan Hamzaoğlu, rövanş maçında da forma giydi ve 0-0 ve 2-1 biten maçlar sonucu takımıyla bir üst tura yükseldi. Aralık 1992'de AS Roma ile eşleşen Galatasaray'da "iyi orta açamadığı" gerekçesiyle Tayfun Hut'un arkasında yedek kalan Hamzaoğlu, maçın son 24 dakikasında oyuna girmesine rağmen takımının elenmesine engel olamadı. O sezon Lig'de forma giymeye devam eden Hamza, kendi adına o sezon 2.golünü ise 23 Ocak 1993'de Galatasaray'ın 5-2 galip geldiği Gençlerbirliği müsabakasında kaydetti. Sezon sonuna kadar Lig'de Beşiktaş JK ile kıyasıya bir rekabete giren Galatasaray, son maçta Averaj ile şampiyon olması için farklı kazanmak zorundaydı. Hamza'nın da ilk 11 başladığı Ankaragücü maçını 8-0 gibi farklı skorla kazanan Galatasaray, Süper Lig şampiyonluğunu ilan ederken, Hamza Hamzaoğlu da ilk kez Şampiyonluk sevinci yaşıyordu. O sezon 1993 Türkiye Kupası Finali'nde ise Beşiktaş ile karşılaşan Galatasaray, kendi evinde rakibini 1-0 yenerek ve deplasmanda ise 2-2 berabere kalarak Kupa'nın da şampiyonu oluyordu. O sezon sezona TSYD Kupası ile başlayan Galatasaray, Feldkamp ile Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı da kazanarak 3 kupa ile bitirmişti. Hamza Hamzaoğlu ise 26 tanesi lig olmak üzere (24 ilk 11) tam 39 maçta forma giyip 2 gol attı.
1993-94
1993-94 sezonu öncesi başka kulüplerin de radarına giren Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'da devam etme kararı aldı. Sezona Alman teknik adam Reiner Holmann ile başlayan Galatasaray, ilk maçına TSYD Kupası'nda Beşiktaş'a karşı çıktı. Son şaöpiyon unvanıyla sahada olan Galatasaray'da Defansı Reinhard Stumpf, Mert Korkmaz ve Bülent Korkmaz oluşturmuş sol taraf ise yine Hamzaoğlu'na emanet edilmişti. Galatasaray maç sonunda 4-1 gibi farklı bir skorla sahadan ayrılırken Hamzaoğlu ise 90 dakika sahada kalıyordu. Bir sonraki maçta Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray, Kubilay Türkyılmaz ve Hakan Şükür'ün gollerine rağmen bu maçtan da 2-2 beraberlikle ayrılmıştı. Hamzaoğlu maçta yine 90 dk forma giydi. O sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne yeni statüsüyle ilk katılan Türk takımı olan Galatasaray, eleme turunda Cork City ile karşılaştı ve Hamzaoğlu her iki maçta da 90 dk sahada kaldı. Bir üst turda İngiliz devi Manchester United FC ile karşılaşan Galatasaray, ilk maça Old Trafford'da çıktı ve takımın sol kanadı Hamza Hamzaoğlu'na emanet edildi. İlk 15 dakikada kalesinde 2 gol gören Galatasaray, daha sonra artarda Perer Schmeichel'ın kalesine 3 gol gönderirken Hamza Hamzaoğlu da Eric Cantona, Mark Hughes ve Ryan Giggs'e karşı 90 dakika sahada kaldı. Maç 3-3 tamamlandı ve Galatasaray Türk futbol tarihinin en önemli başarılarından birini elde etti. Rövanşta da kendi sahasında 0-0 berabere kalan Galatasaray, United'ı turnuvanın dışında bıraktı ve gruplara kaldı. Hamzaoğlu her 2 maçta da 90 dakika sahada kaldı. Grupta ise Spartak Moskova, FC Barcelona, AS Monaco ile eşleşen Galatasaray grubu galibiyet alamadan tamamlarken Hamza Hamzaoğlu 9 maçta görev yaptı ve 841 dakika sahada kaldı. O sezon Süper Lig'de ilk maçına Zeytinburnuspor karşısında çıkan Hamzaoğlu, ilk golünü ise 10 Ekim 1993'de oynanan Trabzonspor deplasmanında henüz 9.dakikada şık bir vuruşla Viktor Grishko'nun koruduğu kaleye attı ve 2-1'lik galibiyetin mimarlarından oldu. Böylelikle Galatasaray-Trabzonspor rekabetinde de gol atma başarısı gösterdi. Daha sonra takımın vazgeçilmezi olan Hamzaoğlu bir sonraki golünü ise 3 Nisan 2014'de oynanan Gaziantepspor maçında attı. Bir sonraki maçına 9 Nisan günü Şampiyonluk yolunda çok kritik bir maç olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan Hamza, maçın 33.dakikasında takımını öne geçirse de 72.dakikada Metin Uzun skoru 1-1'e getirdi ve Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanan maç 1-1 berabere bitti. Bir de 16 Nisan 1994 günü oynanan Altay maçında ağları havalandıran Hamza, sezon sonunda takımıyla kariyerinde 2. Süper lig şampiyonluğuna uzanırken 27 tanesi lig olmak üzere 46 maça çıktı ve 4 gol kaydetti. Sezon boyunca sarı kart görmeyen Hamza Hamzaoğlu o sezon "Yılın en centilmen futbolcusu" ödülünü aldı.
1994-95
1994-95 sezonuna önceki 2 sezonda olduğu gibi yine bir Alman hoca ile başlayan Galatasaray'da Hollman'ın yerine Reinhard Saftig getirildi. Norman Mapeza ve Stevica Kuzmanovski'yi kadrosuna katan Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu ise takımın 2.kaptanlığına getirildi. O sezon TSYD Kupası ilk maçında Fenerbahçe karşısında 90 dakika sahada kalan Hamza, takımının 4-3 yenilmesine engel olmasa da 2.maçta Beşiktaş'ı 4-2 yenen kadro ile 40 dakika sahada kaldı. O sezon da UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan Galatasaray, Avenir ile eşleşti ve deplasmanda 1-5 kazanılan maçta Hamza Hamzaoğlu 90 dk sahada kaldı. Grup aşamasında FC Barcelona, Göteborg ve bir önceki sezon turnuvanın dışında bırakılan Manchester United ile eşleşen Hamzaoğlulu Galatasaray, gruptaki tek galibiyetini Barcelona karşısında 2-1'lik skor ile aldı. Hamza ilk 11 başladığı maçta 60 dakika sahada kaldı. O sezon 7 Avrupa maçına çıkan Hamzaoğlu, 533 dakika sahada kaldı. Süper Lig'de ise ilk golünü 11 Eylül'de Antalyaspor'a atan Hamza Hamzaoğlu, daha sonra Altay ve Gaziantepspor maçlarında da rakip fileleri havalandırdı. O sezon toplam 37 maçta forma giydi ve 3 gol atıp sadece 1 sarı kart gördü.

İstanbulspor[değiştir | kaynağı değiştir]

1994-95 sezonunun ardından Galatasaray SK futbol şube sorumlusu Adnan Polat, Bülent Korkmaz, Okan Buruk ve Arif Erdem gibi isimlerle daha yüksek ücretle sözleşme imzalasa da Hamzaoğlu ile imzalamadı. Hamzaoğlu bunun ardından "Aldığım da zaten birçok arkadaşımın yarı ücretiydi. “Bana sembolik bir artış yapın, bir adım atın yeter” dedim. Yapmadılar. Neden bilmiyorum. Greame Souness da kalmam için çok uğraşmıştı." ifadelerinde bulundu. Bu gelişmelerin üstüne dönemin Fenerbahçe SK başkanı Ali Şen'den Galatasaray'daki maaşının 2 teklifi önerilse de Hamzaoğlu Ali Şen’e “Teklifiniz için teşekkür ederim ama ben Galatasaraylı Hamza olarak kalmak istiyorum” cevabını verdi. Daha sonra o dönem Saffet Sancaklı, Emre Aşık, Sead Halilagic, Saffet Akyüz, Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Sergen Yalçın gibi isimlerle yeniden oluşuma giden İstanbulspor'dan teklif alan Hamzaoğlu, başkan Cem Uzan'ın teklifini kabul etti ve Temmuz 1995'de kendini İstanbulsporlu yapan sözleşmeye imza attı. Saffet Susiç'in takımında 4 sezon forma giyen Hamza Hamzaoğlu, 1998-99 sezonunda takımıyla 2 maçlık da olsa Rumen temsilcisi Argeş Piteşti karşısında UEFA Kupası'nda mücadele etti. Ancak deplasmanda 2-0 mağlup olan İstanbulspor, İstanbul'da 4-2 kazansa da deplasman golü kuralıyla elendi. Hamzaoğlu İstanbul'daki maçra 90 dakika sahada kaldı. İstanbulspor kariyerinde 4 sezonda 134 maça çıkan Hamza Hamzaoğlu, 19 gol attı ve 7 sarı kart gördü. 1999 yılında ise Cem Uzan'ın kulübü bırakmasıyla ekonomik krize giren takımdan ayrıldı.

Siirt Jetpaspor[değiştir | kaynağı değiştir]

2000 yılında Ceyhun Eriş'in de forma giydiği dönemin popüler takımı Siirt Jetpaspor'a transfer oldu. Orada zor şartlarda müthiş bir mücadeleye imza atarlar. Saha dışı olayları itibariyle, o kadar çok çirkinlikler yaşar ki, futbolu bile bırakmayı düşünür. Ama her şeyin bittiği anda, yani son dakikada İzmirspor’a karşı inanılmaz bir golle kazanarak Birinci Lig’e çıkarlar. Sonraki sezonda ona göre yönetimin hatalarıyla takım göz göre göre ikinci lige düşer. O da o döneme kadar 37 maça çıkıp 1 gol attığı ve kaptanlığını yaptığı ayrılır. Yurtdışını düşünüyordur. Bu nedenle sezon başında hiçbir kulüple anlaşmaz.

Alanyaspor[değiştir | kaynağı değiştir]

2001-02 sezonunda Avrupa'da takım bulamamasının üzerine Alanyaspor ile anlaşan Hamzaoğlu, buada antrenmanlara çıksa da anlaşamaz ve Eylül ayında sözleşmesini fesheder.

Yozgatspor[değiştir | kaynağı değiştir]

Alanyaspor ile sözleşmesini fesheden Hamzaoğlu, akabinde Yozgatspor'a transfer oldu. Hamzaoğlu bu takımda 23 maça çıkıp Kocaelispor ve Rizespor maçlarında da gol attı. O sezon Süper Lig'de yer alan ve Rasim Kara yönetiminde olan takımda Yaw Preko, Murat Şahin, Cengizhan Hınçal ve Saliou Diallo ve Galatasaray'dan eski takım arkadaşı Cihat Arslan gibi isimlerle vazgeçilmez oldu ve 20'si ilk 11 olmak üzere 25 maça çıktı. Sezon sonunda ise kaptanı olduğu takımdan ayrıldı.

Konyaspor[değiştir | kaynağı değiştir]

2002-2003 yılında ise ilginç bir kararla PTT 1.Lig ekibi Konyaspor'a transfer oldu. Bu takımla ilk maçına 25 Ağustos 2002 günü Gümüşhane karşısında çıktı ve 90 dk sahada kaldı. Detlef Müller ve Mustafa Kocabey gibi isimlerle gktma giyen Hamzaoğlu, ilk golünü ise 8 Aralık 2002'de Sakaryaspor'a attı. Takımın en tecrübeli oyuncusu ve kaptanı olan Hamzaoğlu, aynı zamanda Türkiye Kupası'nda takımının Süper Lig ekibi Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek elediği maça Yusuf Şimşek, Semih Şentürk, Ümit Özat, Oğuz Dağlaroğlu, Haim Revivo, Samuel Johnson, Abdullah Ercan ve Fatih Akyel gibi isimlere karşı ilk 11 başladı ve 3 Aralık 2002 günü oynanan bu maçta Faruk Temel'in golünün asistini yaptı. O sezon Manisaspor, Akçaabat Sebatspor (2), Ankaraspor, Şekerspor ve Yozgatspor ağlarını havalandırarak skorer kimliğini ortaya koyan Hamzaoğlu, son 2 haftada da Sakaryaspor ve Erzurumspor ağlarını havalandırdı ve takımının en skorer 2 oyuncusundan biri oldu. Sezon sonu Konyaspor'un şampiyon olarak 1. Lig'e çıkmasında 34 maç, 9 gol ve 2917 dakikalık istatistikleriyle pay sahibi oldu. 4 sarı kart gören Hamzaoğlu takımını hiç yalnız bırakmadı.

Beylerbeyi[değiştir | kaynağı değiştir]

2003-04 sezonunda takım ile sözleşmesinin uzatılması istense de Hamzaoğlu, Galatasaray'dan eski başkanı Alp Yalman'ın gençlere yol göstermesi, yardımcı olması için yoğun ısrarlarıyla o sezon Galatasaray'ın satın aldığı pilot takımı olan Beylerbeyi'ne transfer oldu.[1] Transfer sonrası "Amacımız Beylerbeyi’ni ikinci lige çıkarmak. Burada tecrübelerimi genç arkadaşlara aktarmaya çalışacağım." ifadelerinde bulunan Hamzaoğlu, takımın en genç oyuncusu ile aynı odada kaldı. İlk maçına 0-4'lük Sapancaspor maçında çıkan Hamza, 90 dk sahada kaldı. İlk golünü ligin 2.haftasında Bakırköyspor'a atan Hamzaoğlu, Mehmet Eren Boyraz ve Ceyhun Müderrisoğlu gibi isimlerle forma giydi. Hamzaoğlu ayrıca kariyerinde gördüğü tek kırmızı kartı da o sezon 4 Nisan 2004 günü oynadığı Bilecikspor maçında gördü.O sezon TFF 3.Ligi'nde 30 maça çıktı, 6 gol kaydetti. Sezonun bitiminde aktif futbolculuk kariyerine veda etti.

Millî takım kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

10 kez millî takımlara çağrılan Hamza Hamzaoğlu, 4 kez Türkiye U-21, 5 kez Türkiye Olimpik ve 1 kez Türkiye A Millî forması olmak üzere toplam 10 kez millî formayı giymiştir.[2]
23 Temmuz 2013'ten itibaren Fatih Terim'in Milli takımdaki yardımcılığını yapmaktadır.

Teknik direktörlük kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hamzaoğlu 2013-14 sezonunda Galatasaray tribünlerini selamlarken
İstanbulspor’da bir dönem oyuncusu olduğu Saffet Susiç’in çalıştırdığı Konyaspor’da Hamzaoğlu'nun 2004-05 sezonunda antrenörlük hayatı başladı. Futbol oynarken de antrenörlerinin neler yaptıklarını dikkatle gözlemleyen Hamzaoğlu, İstanbulspor’da birlikte çalıştığı Hollandalı Leo Beenhakker’dan etkilenir. Fatih Terim de beğendiği hocalardandır. Kariyerinde özel yeri olan Susiç’in Konyaspor’dan sonra Rizespor’da da yardımcılığını yapar. Rize’de 2 sezon kalır Hamzaoğlu. 2008’de yine Saffet Susiç ile ama bu kez Ankaraspor’dadır.

Malatyaspor[değiştir | kaynağı değiştir]

2008-09 sezonunun devre arasında Malatyaspor ona teknik direktörlük teklifinde bulunur. 12 maçta 3 galibiyet, 8 mağlubiyet yaşar. Buna rağmen başarılı olduğunu düşünüyordur. Başarı sadece skorlara yansımamıştır. Eşofmanları ilk giydiği günlerde oyuncular idmana çıkmama kararı almışlardır. “Hocam, bu durumun sizin gelişinizle ilgisi yok, paramızı alamıyoruz.” derler. Üstelik takımın yarısı da ekonomik sebeplerden dolayı ayrılmıştır. İyi oyuncuların hepsi gitmiştir. Devre arası kampı bu şartlarda başlar. Kayserispor ile oynayacakları Türkiye Kupası maçına sadece 10 lisanslı oyuncuyla hazırlandıkları günlerdir. 4 genç oyuncuyu takım bulmaları için bırakmışlardır. Şartlar gereği onları apar topar geri çağırırlar. Biri kaleci olmak üzere 14 kişi olurlar. Çok genç oyuncularla Bank Asya 1. Lig maçlarına çıkarlar. Ancak alınan sonuçlar yönetimi kan değişikliğine iter. Ligin bitmesine 9-10 hafta kala Hamzaoğlu’yla yollar ayrılır. O bıraktıktan sonra Malatyaspor geri kalan maçlarını kazanamaz ve küme düşer.

Eyüpspor[değiştir | kaynağı değiştir]

2009-10 sezonunun 5. haftasında Eyüpspor’la anlaşır Hamzaoğlu. Eyüpspor’a gittiğinde takım 2 puanla sonuncu sıradadır. Buna rağmen çıkışa geçerler. Final grubuna katılma şansını son maçta kaçırırlar. Play-Off’ta finale yükselirler. Ancak Tavşanlı Linyitspor’a 2-1 yenilerek Bank Asya 1. Lig’e çıkma şansını son anda yitirirler.

Denizlispor[değiştir | kaynağı değiştir]

2010-2011 sezonu başında 1. Lig takımlarından Denizlispor'la 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Denizlispor ile sezon ilk devresini lider bitirmesine rağmen sezonun ikinci devresinde üst üste aldığı kötü sonuçlar üzerine çok eleştirilmeye başlandı ve son olarak 29 Ocak 2011 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a kendi sahasında 0-1 yenildi.[3] Bu lig karşılaşmasının ardından yapılan basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı.[4]

Akhisar Belediyespor[değiştir | kaynağı değiştir]

Denizlispor’dan ayrıldıktan 3-4 hafta sonra Akhisar Belediye Gençlik Spor’dan teklif gelir. Ligin bitimine 10 hafta kalmıştır. Düşme hattındaki Akhisar’ın rakiplerinden bir maçı fazladır ve üstündeki takımdan 4 puan geridedir. Mart 2011 tarihinde teknik direktör Mehmet Atilla Özcan ile yollarını ayıran Akhisar Belediyespor'u çalıştırmaya başladıMümkün olduğunca sporculara verdikleri sözleri yerine getiren bu yönetim için bir şeyler yapmak isteyen Hamzaoğlu, her hafta ligde kalmak için mücadele etti ve Ligde kalmayı da son hafta başardı.
2011-12
Hamzaoğlu Akhisar’daki ikinci sezonunda ise temkinlidir. Bir sene önce düşmekten son anda kurtulan bir takım, sezona şampiyonluk parolasıyla başlamamalıdır. Dolayısıyla onun hedefi ligde kalıcı olmaktır. Taraftarı büyük beklenti içine sokmadan, oyuncuları büyük bir baskı altına almadan, stres ortamı oluşturmadan, yavaş ve sakin bir şekilde lige başlarlar. Düşündükleri ve planladıkları her şeyi gerçekleştirerek Süper Lig’e çıkarlar. 2011-12 sezonunda 1. Lig'i şampiyon tamamlayan takım, tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi.
2012-13
Süper Lig’e çıktıkları ilk sezon 1. Lig’de birlikte çalıştığı 13-14 oyuncuyla yola devam eder. Takımda en fazla kazanan oyuncu 300.000 Euro almaktaydı. Ligin ilk maçının 90.dakikada Eskişehirspor'u deplasmanda Sertan Vardar'ın golüyle mağlup eden Hamzaoğlu'nun ekibi Ligdeki ilk sezonlarında ilk yarıyı 15 puanla dipte tamamlamalarına rağmen hocaya gözünün üzerinde kaşın var demezler. Başarıyı getiren asıl faktör bu olur. Futbolu da her şeyiyle ona emanet ederler. İşine karışmazlar. Hocanın istediğini yapmakla kalmazlar, isteğinden fazlasını da yapmak isterler ama ‘Asla pahalı transfer yok’ diyen hocanın engeline takılırlar. Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarların kalbi aynı amaç için atmaya başlayınca da ortaya Akhisar’ın ligdeki başarısı çıkar. Ligin en düşük bütçeli ve en az transfer yapan takımı, milyonlarca avro harcayan onca takımın tel tel döküldüğü ligde 9 gollük katkı veren Theofanis Gekas ve Bilal Kısa transferiyle hedefini tutturmayı başarır ve ligde kalır. Son 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alan Hamzaoğlu’nun ekibi, tek mağlubiyeti ise 90+2 ve 90+4. dakikada gelen gollerle Antalyaspor’dan aldı (4-3).
2013-14
2013-14 sezonunda Theofanis Gekas takımdan ayrılsa da kadroya İbrahima Sonko'nun önerisiyle Oumar Niasse katıldı ve Bu sezon üzerlerine biraz daha koyarak 7 haftada 13 puanla geçen sene neredeyse koskoca bir ilk yarıda elde ettikleri puanı yakalarlar.Hamzaoğlu, Fatih Terim'in Türkiye Milli Futbol Takımı'nda yardımcı antrenörlüğünü de sürdürürken, takımıyla Galatasaray SK, Fenerbahçe, Beşiktaş JK ve Trabzonspor'a karşı sadece 2 mağlubiyet aldı ve o sezon 4 büyüklerden en çok puan toplayan teknik direktör oldu. Takım o sezon Avrupa kupalarını hedeflese de bunu başaramadı ve 10.sırada tamamladı Sezon sonunda ise hem Milli takım yardımcılığı hem Akhisar Belediyespor teknik direktörlüğünü yürütemeyeceğini söyleyen Hamzaoğlu, istifa etti.

Galatasaray[değiştir | kaynağı değiştir]

1 Aralık 2014 tarihinde Cesare Prandelli'nin ardından Galatasaray teknik direktörlüğüne getirilmiştir.[5]